oj mają kierownicy wydziałów,ale nie pracownicy szeregowi teraz mam 3300 zł po 40 latach,
02.22 - za 2400 to w życiu na emeryturę bym się nie wybrała. Podatek płacę za ciebie także- mam rentę i pracuję, płacę 3000 rocznie więcej podatku niż do tej pory. Właśnie z powodu tej kwoty wolnej od podatku 30 tys. Pisowski nowy ład to złodziejstwo.
Pisoinflacja to im się udało
10:58, ale że ktoś płaci za ciebie twoją rentę, bo widocznie jeszcze nie jesteś "umierająca" że możesz pracować, już ci nie przeszkadza.
To jest właśnie cały cyrk u nas w kraju. Ktoś ma rentę i pracuje :) Służby mundurowe - czterdziestolatek emerytem itd.
Ostatnio to ZUS jest jak Jezus. Uzdrawia ludzi nawet bez nogi i stwierdza, że nie ma problemu.
Tusk niewiele się różni od komucha Urbana
To jest kolejna patologia ale my jako społeczeństwo też mamy za uszami - zwolnienia lekarskie a tu cyk remoncik :) kombinowanie z wcześniejszymi emeryturami a potem płacz jakie to niskie świadczenie.
Ludzie mówią, że rząd kradnie, a ich lewe L4 to nie to samo XD
13.15. Jestem wdową. Mój mąż pracował 40 lat. Renta wypłacana jest ze zgromadzonych przez niego składek.Nikt na mnie nie płaci. Nie wiem dlaczego mam z tego powodu oddawać część fiskusowi. Za chwilę przejdę na emeryturę i jego wypracowane składki znikną w czeluściach zusu . Owszem, nie jestem umierająca, mogę pracować. A nawet gdyby to pracuje 36 lat i cały czas odkładam składki rentowe - gdzież one są? Nawet wtedy nikt by na mnie nie płacił, korzystałabym ze swoich pieniędzy. Przeszkadza mi złodziejskie państwo. A ty pożyjesz jeszcze trochę to zobaczysz, jak dziwne mogą być koleje losu, zanim coś powiesz przypomnij sobie, że milczenie jest złotem.
Nasz system emerytalny działa troszkę inaczej. Nikt z nas nie ma nic odłożone. Jedno pokolenie pracuje na drugie.
13:53, widzę, że nie masz pojęcia jak działa system emerytalno rentowy, więc to w twoim przypadku milczenie powinno być złotem. O moje koleje losu też nie musisz się martwić, bo podejrzewam, że jestem od ciebie starszy, swoje przeżyłem i zapewniam, że nie jesteś jedyną osobą która straciła kogoś bliskiego.
Tak, tylko osoby w starszym wieku są tak mało empatyczne jak ty, niemiłe, niedelikatne i uważają, że wszystko wiedzą najlepiej. Na pewno jesteś sporo starszy.
I jeszcze są zwolennikami Pisu, mają 2400 i są heppi :)
Inflacja najwyższa od 25 lat.
W następnym roku rząd pobije ten rekord. No chyba, że nie wygra.
Bo już sporo przeżyli, mają doświadczenie życiowe, mieli możliwość porównać niejeden rząd i nie dadzą sobie wciskać kitu jak młode pelikany w większości żyjących jeszcze z kieszonkowego od rodziców.
Bo są konserwą i ciągle mówią >a kiedyś to było..<. Może i mają doświadczenie życiowe, ale czasy się zmieniły i na nic te ich doświadczenia, przedawniły się..