Czy PKS skasował już po cichutku kurs do Krakowa w niedzielę o 16:30?? Na ich stronie już go nie ma...
PKS Ostrowiec to jak reanimacja trupa.
Do Lublina też nie ma. Nawet od października kiedy zaczyna się rok akademicki.
PKS na czele z dyrem to relikt poprzedniej epoki.Tylko czekać jak padnie.
To jest wykluczenie komunikacyjne miasta.
Do Krakowa można jeszcze jechać pociągiem, do Lublina nie. Jest kurs prywatnego przewoźnika, którym można do Lublina dostać się w okolicach godziny 13 -14. Pytanie po co?
A co może zrobić taki ostrowiecki PKS, jako jednostka budżetowa zarządzana prze PIS?
Filozoficznie się zrobiło xd
Zasadniczo to ja poproszę obecnie dyżurującego pisiorskiego funkcjonariusza o wytłumaczenie mifenomenu tutejszego PKS. Przecież Vateusz oficialnie stwierdził, że tyle to niby naoddawali z Jarkiem nowych linii kolejowych i autobusowych. Moja rodzicielka ogląda tvpis i wierzy w to, co powiedziano. Ja wierzę mojej Mamie :)
Po co Wam Kraków, Lublin? Sam smród, ciasno biednie. Jedźcie na Magonie, las grzyby świeże powietrze.
Nie wiem dlaczego PKS uparcie nie chce przywrócić połączenia do Lublina, 1/2 studentów z Ostrowca studiuje w Lublinie, jeden kurs dziennie to naprawdę taki problem?, do Lipska jest 10 połączeń dziennie przy pustych autobusach i tłumaczenia, że to połączenia rządowe na nic się zdaje, wysłać kierowcę, amortyzacja kosztów utrzymania autobusu itd., gdzie tu oszczędności? Wydaje mi się, że to znowu głupia walka ostrowieckiego PKS-u ze społecznością lokalną, nie bo, nie...Podobnie jak połączenia z Warszawą.
Skoro to są "połaczenia rządowe" to za ich wykonywanie dostają pieniądze, więc się opłaca jeździć. Tam gdzie jest garstka osób bez dotacji nie jest opłacalnie. I wcale nie jest jeden bus do Lublina. Jest jeszcze dwa razy dziennie z przystanku z Żabiej przy wtz. SoftTravel - przez Opole Lub.