Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Pluskwa domowa

Ilość postów: 31 | Odsłon: 3627 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Pluskwa domowa

Uszczelnić należy wszystko co możliwe i posypać pod listwami obrazami w kanapach i pod , pluskwa żeruje nocą ok.15 min chodzą stadnie ja poświęciłem 2 noce aż ich wyczaiłem. Ziemię okrzemkową kupiłem przez internet , nie pamiętam adresu , ale znajdziesz nie jest droga. Ale to ma być pyłek.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ziemia okrzemkowa przykleja się do skóry pluskiew, a ponieważ jest wykonana z krzemionki, odwadnia robaki poprzez mikroskopijne „skaleczenia”, które powstają, gdy pluskwy próbują pozbyć się cząsteczek ze skóry. Paskudne rzeczy.

Pluskwy będą podróżować na ubraniach i bagażu, ale nie na ludziach. Przed opuszczeniem hotelu posortuj swoje ubrania w stosy prania i umieść w plastikowych torbach. Po powrocie do domu opróżnij je bezpośrednio do pralki i wypierz w gorącej wodzie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

W związku z uszczelnianiem kryjówek pluskwy (np. pod obudową wyłącznika światła znajdującego się w pobliżu łóżka – sam widziałem) należy pamiętać, że dorosła pluskwa bez pokarmu może żyć do roku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: Pluskwa domowa

Ziemia okrzemkowa nic nie daje czytacie w necie i wszystko łykacie .Ktos jak nie mial niech sie nie udziela i sie cieszy ze tego gówna w domu nie mial.Triki...riki... tiki...i kasztaniaki wsadzie sobie w ...

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Tylko mrówki, później jak wytepią pluskwy kupujesz trutkę na mrówki i sobie pójdą, ja tak wytepiłem pluskwy

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 25

23:38 po pierwsze miałem i zlikwidowałem , ziemią okrzemkową nie mam do dzisiejszego dnia. pluskiew , pająków , rybików itp. Podstawa uszczelnienie wszystkich dziur przy listwach , od kabli , gniazdek torów kablowych , następnie posypałem znikomą ilość gdzie tylko możliwe i ulżyło!. Lek. dermatolog uświadomił mi , że to nie uczulenie tylko pluskwy , charakterystyczne trzy kropeczki !.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

U mnie był pan Sławek i od 2 miesięcy mam spokój z pluskwami. Problem jest taki, że u sąsiadów są, bo widzę na nich charakterystyczne pogryzienia . Ale nikt się nie chce przyznać, że ma pluskwy w mieszkaniu. Jak ja je wytępię u siebie to za jakiś czas to znowu przyjdzie od sąsiadów. U mojej kuzynki na Słonku pan Sławek zrobił całą klatkę w wieżowcu i od 3 lat ich niema. Jak czytam , że u mnie są ponownie po takim zabiegu , to trzeba się zainteresować czy ich nie ma u sąsiadów. Napisał ktoś, że usługi są drogie. Zadzwońcie do Radomia, Kielc to dowiecie się jakie są ceny za tego typu usługi. W spółdzielni mówili, że ktoś na Ogrodach zamówił firmę z Kielc, zapłacił 700 zł i po jakimś czasie zdziwienie, pluskwy znowu są.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

dodatkowo uszczelnienie i ziemia okrzemkowa i nie przejdą.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Lepiej zakupic chemie samemu i pryskac samemu a chemie kupisz taka sama jak fachowcy uzywaja i wychodzi duzo taniej .Nic trudnego, jeszcze poczytac jak i mozna poogladac filmy gdzie pryskac i jak .Tylko wystarczy chciec ,a jak sie komus nie chce to niech płaci.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ukąszenia pluskwy - niechciana pamiątka z wakacji

Współcześnie pluskwy kojarzą się wielu ludziom z gatunkiem wymarłym niczym dinozaury. Te osoby mogą przeżyć szok, kiedy po nocy w niesprawdzonym łóżku hotelowym znajdą na sobie wiele śladów ugryzień. Pluskwy żywią się wyłącznie krwią, ale są bardzo wytrzymałe. Zazwyczaj kryją się w skrzyniach łóżek lub materacach czy pod tapetami, gdzie czekają na nowego żywiciela nawet kilka miesięcy. Właśnie z ich powodu warto najpierw sprawdzić materac, nim spędzimy na nim noc - jest to pierwsza, ważna zasada udanych wakacji w nieznanym nam dotąd miejscu. Ukąszenie pluskwy jest znacznie gorsze od ukąszenia komara - bardziej swędzi, jest ich więcej, a oprócz tego może wystąpić po nich reakcja alergiczna.

Czytaj więcej na https://kobieta.interia.pl/podroze/news-niechciana-pamiatka-z-wakacji-moga-cie-zaatakowac-w-hotelu,nId,6127228#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dlaczego to się gromadzi w hotelach przecież te pokoje są zawsze czyste? O co tu chodź?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 32

Mnie zachciało się łóżka z palet. To był najgorszy pomysł, bo kupiłam palety z pluskwami. Mieszkanie pryskane było 3 razy, palety oczywiście wyrzucone i już jest ok.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -