W piątek 18 marca Pływalnia „Rawszczyzna” oblężona była przez dzieci z klas I, II i III ostrowieckich szkół podstawowych, które wzięły udział w pierwszej edycji „Pływackich weekendów” organizowanych przez Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ostrowcu Św. w ramach programu „Akademia Pływacka 2011”.
Więcej szczegółów na stronce Mosir Ostrowiec.Czy ktoś był na tych zawodach i tak jak ja zauważył nieścisłości????
Wszystko było wporządku bo wkońcu w naszym skromnym mieście cos sie dzieje...ale...oraganizacja i sprawiedliwość budzą pewne kontrowersje!!!!!
Przede wszystkim drukując beznadziejne dyplomy jaki to problem nagrodzic wszystkie dzieci biorace udział?!To są male dzieci,przed nimi pierwsze tego typu wazne wystapienie i nikt ich nie potrafil docenić.
Kolejna rzecz....jak ktos kto dopływa jako czwarty do mety moze znalezc sie na podium jako trzeci!!!!!Cóż tu chyba znajomości...nazwisko wiele mowi a mianowicie Walesic!!!
Kolejna bardzo wazna sprawa- jedni plyna technicznie znakomicie a inni oszukuja, odpychaja deski, pomagaja odpychajac sie od brzegow i staja na podium?!!!! Czy zasady nie obowiązuja?? Dyskwalifikacja?? Odjecie punktow?? Sedziowie nie patrza na tego typu rzeczy???!!!!!
Wstyd dla calej organizacji!!!!!!!Bierzmy pod uwage fakt , ze udzial w zawodach braly male dzieci ktore nie rozumieja dlaczego zostali zle ocenieni i skrzywdzeni!!!! Ci młodzi ludzie zraza sie na przyszlosc a moga zapowiadac sie wsrod nich wspaniali sportowcy!!!!
To dopiero pierwszy etap...oby kolejny byl bardziej udany i oby sedziowie zwrocili uwage na pewne uchybienia!!!!
caly ten Mosir to jakas lipa pod swoja bandera maja obiekty gdzie takie imprezy powinny sie odbywac 5 dni w tygodniu dla dzieci mlodziezy i doroslych a oni nie sa w stanie dograc dla dziciakow zdrowej rywalizacji .
fajne jest ze wreszcie rodzice mogli podopingowac swoje dzieci, dodac im slowa otuchy, zmobilizowac do zdrowej rywalizacji, bo to wyrabia w nich charakter i na tym etapie wszyscy sa zwyciezcami .A ja stojac z boku widze jak rodzice trzesa sie zeby pomoc, cos zachachmecic "przeciez ja tu wszystkich znam -powiada" i cheja w tych buciorach lata i kombinuje, bo w tym to ma praktyke
hehe ja tu wszystkich znam powiadasz...to malo powiedziane...mało do basenu nie wskakuja,malo sędziom oczu nie wydrapia!!!!Lata taka od nas do was kloci sie o to i tamto,moje dziecko lepsze,co wy nie widzicie,oj szkoda slow.Niespoelnione ambicje rodzicow przelane na dzieci!!!!!Sami nie potrafia a z dzieci za wszelka cene olimpijczykow robia!!!!! A co do oszustwa faktycznie niedociagniecia byly,dzieci oszukiwaly, pomagaly sobie nie plywajac czysto technicznie a sedziowie nie zwracali na to uwagi. A te dzieci co uczciewie i czysto technicznie plyneli niestety poniesli porazke.Wiecej wyobrazni panowie sedziowie:)
Moje dziecko zajęło 2 lokatę i proszę nie opowiadać bzdur o innych dzieciach min.(osmiolatkach), akurat syn p. Walesica grzbietem był drugi a klasykiem pierwszy, poza tym jak mógł dopłynąć czwarty skoro w drugiej serii płynęło trzech chłopców!!! Proszę uważnie patrzeć a nie wszystkim uwłaczać. Obiektywnie rzecz biorąc wszyscy mają ambitne dzieciaki, a bałagan podczas takich imprez jak zwykle w wykonaniu mosiru zafundowano "profesjonalny". Jednakże nie można pomawiać ludzi od tak sobie, a tym bardziej dzieci. Więcej pokory i życzliwości życzę - także mama dzieciaka.
Kobieto nie ubliżajac Ci bo nie o to w tym chodzi ale jak syn p.Walesica byl stylem grzbietowym drugi!!!!!Wez ty pomysl zanim napiszesz!!!!!Proponuje wejsc na stronke MOSiR'u i poczytac http://www.mosir.ostrowiec.pl/component/content/article/44-aktualne/544-plywackie-weekendy-na-rawszczyznie.html Twoje dziecko brało udziałó w zawodach a Ty chyba jakas mało obecna byłaś sądząc po Twojej wypowiedzi!
Serdeczna Kobieto, na stronie mosiru są wyniki po obydwu seriach. Najpierw startowało 4-rech chłopców (4-ry tory) późnie 3-ech (3-y tory) i tu był 2-gi. Zestawienie i miejsca na podium to wyniki całej rozgrywki (po dwie serie grzebietem i dowolnym) całej grupy. Z całym szacunkiem proszę o obiektywizm, pozdrawiam.
Faktycznie Pani Moniko nie widać na stronie aby stylem grzbietowym był drugi , natomiast z przyborem czyli deską faktycznie jest na trzecim miejscu. Nie byłem na zawodach ale sądząc po Państwa wypowiedziach faktycznie budzą wiele kontrowersji. W tamtym roku mój wnuczek brał udział i również było mnóstwo zamieszania. Niszczą nam tylko dzieciaki które później płaczą w szatni a rodzice nie wiedzą jak wytłumaczyć ze to nie ich wina tylko dorosłych. Oby Wam minęły niemiłe wspomnienia jak naszej rodzinie po ubiegłorocznych zawodach. A przede wszystkim oby dzieciaki nie zostały rozczarowane i zniechęcone do kolejnych zawodów.
a co do nagród to super.lekcja j.angielskiego w liczbie 1godz.(te lekcje i tak sa za darmo dla kazdego bo to pokazowa lekcja i kazdy może przyjść więc to zadne wyróżnienie) i jogurt.BRRRAAAAWOOOO Organizatorzy.
ps.O dyplomach nie wspomne .
Zadne z was nie pomyslał,ze kazdy dzieciak chcialby dyplom.KiM WY JeSTEŚCIE LUDZIE Z MOSIR-U?????????????????
Święta prawda, przecież dzieci zaangażowały własny czas i zdrowie a podziękowanie chociażby ładny dyplom dla każdego dzieciaka to byłaby frajda. Czy to miasto i mosir stać tylko na byle jaki wydruk z drukarki ? Jest to niestety żenujące i szkoda tylko dzieciaków. Duża reklama szkoły językowej a w nagrodę darmowa lekcja pokazowa jaką oferują każdemu kto się do nich zgłosi + jogurt. Szkoda, że tacy bezmyslni ludzie organizują niby fajna imprezę dla dzieciakow.
bo to taka motywacje teka zamiana rozdali reklame.wszystko do siebie nie potrafia dawac umieja tylko brac . dostali taki obiekt i nie umieja wykorzystac jego potencjalu.menadzerka do bani nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednim miejscu.
dostali na ten projekt 80.000 tys!!!!!!!!!!!!!!!! gdzie ini maja te pieniądze???????????????????????????
Podobnie jak w latach poprzednich, także i w tym roku Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji będzie realizował na Pływalni „Rawszczyzna” Program Pozalekcyjnych Zajęć Rekreacyjno - Sportowych dla uczniów klas I i III. Tegoroczne zajęcia odbywać się będą pod hasłem „Akademia Pływacka 2011”. Dofinansowanie na ten cel kwocie 80 000 zł uzyskano z Ministerstwa Sportu
i Turystyki. tu mozna o tym przeczytać
http://www.um.ostrowiec.pl/aktualnosci/akademia-plywacka-2011.html
Pokazowa lekcja angielskiego... cóż za rozrzutność, w następnej edycji nagrodą będzie torebka cukru :) Jako substytut cukierków...żenada.