Plan obrony granic Tuska sprzed kilkunastu lat był taki, żeby Polski bronic na granicy Wisły.
Dzis za ujawnienie tej szokującej informacji straszy ministra Błaszczaka prokuratorem.
Takie dzis mamy zbójeckie prawo. Prawo Tuska.
Wczoraj pod pretekstem tarczy wschód, cwana Unia przegłosowała że prawo unijne jest ważniejsze od polskiej konstytucji. Nie wiem czy rozumiecie co się stało i przeciw temu glosowali konfederacja i PiS. A nie przeciw tarczy. Podstępnie zabrali suwerenność Polski w jednym głosowaniu. Ludzie a wy dłużej się zryjcie. Już dziś zapada decyzja o tym że Unia wchodzi z zachodu do Polski a Białoruś i ruscy od wschódu. Tak pozbędą się niewygodnej Polski która stała przeszkodą do robienia interesów Europy z Rosją. Ten rząd tylko przyspieszył i ułatwił osiągnięcie tych przepisów. A wam ciągle puszczają komisje które odgyagaja uwagę od najważniejszych spraw w powojennej historii Polski. Plan Tuska
Obywatel G. C. - Nie Pytaj O Polskę
To nie kochanka, ale sypiam z nią
Choć śmieją ze mnie się i drwią
Taka zmęczona i pijana wciąż
Dlatego nie
Nie pytaj mnie
Nie pytaj mnie
Dlaczego jestem z nią
Nie pytaj mnie
Dlaczego z inną nie
Nie pytaj mnie
Dlaczego ciągle chcę
Zasypiać w niej i budzić się
Nie pytaj mnie
Dlaczego jestem z nią
Nie pytaj mnie
Dlaczego z inną nie
Nie pytaj mnie
Dlaczego myślę że
Że nie ma dla mnie innych miejsc
Te brudne dworce, gdzie spotykam ją
Te tłumy, które cicho klną
Ten pijak, który mruczy coś przez sen
Że póki my żyjemy, ona żyje też
Nie pytaj mnie
Nie pytaj mnie
Co widzę w niej
Nie pytaj mnie
Co ciągle widzę w niej
Nie pytaj mnie
Dlaczego w innej nie
Nie pytaj mnie
Dlaczego ciągle chcę
Zasypiać w niej i budzić się
Nie pytaj mnie
Dlaczego jestem z nią
Nie pytaj mnie
Dlaczego z inną nie
Nie pytaj mnie
Dlaczego myślę że
Że nie ma dla mnie innych miejsc
Nie pytaj mnie
Europosłowie PIS zachowali się jak nalezy - jak prawdziwi Polacy. Zagłosowali w obronie suwerenności Polski. Zagłosowali za podejmowaniem suwerennych decyzji w sprawie obronności Polski i zakupów sprzetu obronnego, tam gdzie chca Polacy. To my graniczymy z agresorem i jestesmy bezpośrednio narażeni. Pakt Ribbentrop-Mołotow znów odżywa.
Tuskowcy zagłosowali przeciw interesom Polski a w interesie Niemiec. Niemcy szybko wykorzystali sytuacje związaną z Ukrainą dla redukcji swojego kryzysu gospodarczego. Zdecydowali za pośrednictwem UE o przeznaczeniu 800 mld. euro kredytu na zakup zbrojeń. Każdy kraj będzie spłacał ten kredyt, ale nie każdy będzie decydował o jego przeznaczeniu. Ostatnio z 500 mnln euro jakie UE przeznaczyła na cele wojskowe Polska otrzymała ponad 2 mln. euro, ponad 200 mln. dostali Niemcy.
Po przegłosowaniu rezolucji w UE, akcje przemysłu zbrojeniowego w Niemczech poszły 200% w górę.
A jak poszły nasze .... głupcy?!
Po przegłosowaniu rezolucji w Brukseli o zabieraniu Polsce kolejnego ważnego obszaru w zakresie suwerenności Polski, odpowiedź na pytanie zawarte w tytule wątku jest oczywista.
Przeczytajcie co Niemcy piszą o elektrowni atomowej w Polsce..
Niemcy chcą sprzedawać Polsce wiatraki, które u siebie wyprodukują i wstrzymać rękami Tuska powstanie elektrowni jądrowych.
Ktoś jeszcze ma wątpliwości że tussk jest zdrajcą Polski??
Dziś cała koalicja 13 grudnia zagłosowała w sejmie przeciw Polsce. Wstyd i hańba ! Nie będzie to zapomniane, w maju trzeba pokazać im czerwoną kartkę i to będzie ich koniec. Albo oni albo Polska.
Politico szydzi z niecodziennego zachowania Donalda Tuska na unijnym szczycie.