Planuję zrobić sobie wycieczkę do Krakowa w niedzielę. W związku z tym że moje auto nie da rady - chcę tam pojechać pociągiem . Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa połączenia Ostrowiec-Kraków i z powrotem ? . Dzięki za pomoc
Wsiądź do pociągu o 05:06, a o 9:06 będziesz w Krakowie. Powrotny masz o 16:20 lub o 18:29. Podróż trwa około 3,5h-4h.
e-podroznik, portal pasazera, regio - jest wiele miejsc, gdzie możesz sprawdzic
Kup bilet na powrocie albo w kasie albo od razu po wejściu do pociągu z przodu składu.Znajoma dostała mandat bo chciała kupić u konduktora A on stwierdził że odrazu powinna kupić.W strona do Krakowa kupujesz normalnie u konduktora z powrotem można mieć nie miłą niespodziankę
Powrotny kupuje się na dworcu w Krakowie. U konduktora można kupić tylko na stacji, gdzie nie ma kasy biletowej. Jeśli mimo tego, że kasa była, zdecydujesz się kupić u konduktora - zapłacisz drożej.
A do Szczecina czym najlepiej jechać?
08:24 Bezpośrednim pociągiem z Kielc o 7:48, w Szczecinie będziesz o 15:58.
Jeśli chcesz autobusem, to Flixbus z Kielc będzie o 5:20 i o 13:40. Pamiętaj, żeby kupić wcześniej bilet przez internet.
Ja także dziękuję za wskazówki.
A jeszcze jedno pytanie - ten do Krakowa 05.06 to z przesiadką czy bezpośrednio ?
09:03 Bezpośredni, bardzo przyjemnie się jedzie, zachęcam :)
Zwróć uwagę, czy działa chłodzenie w wagonie.
Raz wracałem z Krakowa bez chłodzenia.
Teraz już zawsze patrzę.
Więcej spędzisz w pociągu niż w Krakowie, pójdziesz na rynek, zjesz obwarzanka, nakarmisz gołębie I już będziesz musiał wracać na dworzec.