Były 3 edycje Polskiego Ładu?
04.02.2022 Wśród posłów PiS "było szemranie". Jak ratowano pensje polityków po wejściu "Polskiego ładu" /Justyna Dobrosz-Oracz/
"Nawet Kancelaria Sejmu pogubiła się w przepisach, które uchwalił Sejm. - Twórcy "Polskiego ładu" potykają się o własne nogi - kpi Dariusz Klimczak z PSL. - Nie mam właściwie nic do powiedzenia. Nie interesuje mnie to - rzuca w biegu senator PiS Jarosław Rusiecki, gdy pytamy o zamieszanie z wynagrodzeniem parlamentarzystów."
Pani Justyna pracuje obecnie w TVP. 11 stycznia 2024 "Jak pani myśli: wszedłem tam (do toalety - red.) 'przypudrować nosek' czy wymienić magazynek?" - rzucił do dziennikarki Grzegorz Braun dopytywany, czy chciał wnieść na teren Sejmu broń. Takie informacje pojawiły się przed kilkoma dniami. Marszałek Sejmu Szymon Hołownia skierował do policji pismo w tej sprawie. Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-dziennikarka-dopytywala-o-bron-grzegorz-braun-zaskoczyl-odpo,nId,7263398
A na kogo było głosować? Może na pajaca co chciał hutę kupować i amunicję produkować? xD
Typowe tłumaczenie - nie było na kogo głosować. A czytaliście programy wyborcze kandydatów? Porozmawialiście z nimi?
Nieudacznikami nazywasz założycielu wątku radnych? To jak nazwiesz tych, którzy ich wybrali?
Splacamy dlugi pisu
Nie rozśmieszaj ludzi 08:27.
A wy dalej wybierajcie tych samych ludzi. Brawo
Lista tych którzy w imieniu prawa nadanego im przez nas kradną nasze pieniądze.
To już wiadomo na kogo nie głosować w następnych wyborach.
Czyli o paczkę papierosów czy dwie?
Ekipa Łakomca jest fatalna. O przyszłości miasta to oni z pewnością nie myślą. Starachowice i Skarżysko się rozwijają a z Ostrowca robi się totalna, smutna prowincja.
Może czas na demokrację? Referendum załatwiłoby sprawę. Czy my, mieszkańcy mamy na tyle determinacji?
Tfurco wątku, że tak powiem, kogo nazywasz nieudacznikami?Są wśród obecnych radnych i tacy, którzy tę funkcję "piastują" już kolejną kadencję i to oni zawsze przez lata ochoczo głosowali, aby podatków nie podnosić. Czy pisząc o nieudacznikach właśnie ich(a może siebie) masz na myśli?
Wystarczy zebrać odpowiednią ilość podpisów, zorganizować referendum o odwołanie prezydenta a potem iść i zagłosować. Z samego pisania na forum lepiej w Ostrowcu nie będzie. Tylko zdecydowane działanie i to w większej grupie bo w pojedynkę nic się nie zrobi.
Chyba żartujesz, tu nikt nie zorganizuje referendum, bo i po co ludzie i tak nie pójdą zagłosować.
Ja bym poszła
Referenda mają sens tylko wtedy jak zostaną zniesione progi frekwencyjne. Wtedy władza sama będzie zainteresowana aby w takim referendum uczestniczyć. Ciekawe, że referenda, sól demokracji, muszą mieć progi a wybory już nie. Prawo ustawili pod siebie.