Ktoś powinien przyjrzeć się dlaczego tak drastycznie MEC podwyższył opłaty i tu potrzebny byłby NIK z taką osobą jak Pan Banaś, który jest w stanie (bez względu na konsekwencje) wskazać nieprawidłowości. Teraz panuje takie przeświadczenie, że można na wszystkim podnosić ceny, niezależnie czy mają odzwierciedlenie w ponoszonych kosztach, podatkach, surowcach... i możliwe, że tak się dzieje z MEC-em.
Zaraz będzie, że podwyżki paliw, gazu, energii to też wina samorządu. A zwolennicy zaślepieni dalej tym dobrobytem z tvp.
Akurat podwyżki cen energii i paliw to zasługa Unii Europejskiej 22:10.
Czas umierać w domu chyba a gdzie odłożyć coś dla dzieci na studia wycieczki dla nas żeby było nas stać ,ciągłe składki podwyżki ,służba zdrowia chora a tyle już się tam odprowadza ehhh
7:15 powiedz co zrobiłeś żeby poprawić swoją sytuację materialną? Poszerzyłeś swoją wiedzę? Nauczyłeś się czegoś nowego wartosciowego? Przeczytałeś jakąś książkę? Odlozyles trochę pieniędzy? Zaiwestowales?
Czy tylko wypisujesz na forach jak Ci źle?
Kto ma to za Ciebie zrobić?? Kwiatkowska spod trójki?? Do cholery. Obudźcie się ludzie!
08:15 - ale z Ciebie mądrala!!! Wg ciebie poprawić sytuację materialną to: przeczytać jakąś książkę, odłożyć pieniądze, zainwestować? Tylko niejedna rodzina zapyta Cię z czego. PIS miał zlikwidować ubóstwo, a w 2022 roku mają wspomagać najbiedniejszych kwotami od 600-1000 złotych wypłacanych w dwóch ratach, których liczba jak podali jest w milionach, czyli jak sam się dobrze zastanowisz, to przyznasz, że wiele, wiele osób żyje w ubóstwie, a Ty oplatasz o zainwestowaniu, odłożeniu pieniędzy. Jesteś oderwany od rzeczywistości.
Z Twojej wypowiedzi 09:05 można wyciągnąć jeden absurdalny wniosek: Twoje życie zaczęło się w momencie nastania rządów PiS no chyba że wcześniej żyło się bardzo rozrzutnie. Jest takie powiedzenie, przezorny zawsze ubezpieczony.
9.05 brawo Jan,Leming myśli że zdobył świat oczytany,poczekaj jak dopadnie Cię rzeczywistość mamitatisynku
Jan 9:05 może Ci się wydawać że jestem.oderwany od rzeczywistości. Bardzo mało osób jest inteligentnych finansowo. Powiem Ci że da się odłożyć nawet z niedużej wypłaty. Tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić. Niestety pieniądze są tematem tabu i nikt nas nie uczy jak z nimi postępować. Ludzie chcieliby dorobić się milionów w dwa tygodnie. A to tak nie działa.
12:11 - To powiedz mi "inteligentny finansowo" jak mam odłożyć z mojej niedużej wypłaty, kiedy po zapłaceniu czynszu, energii elektrycznej, gazu, wykupieniu lekarstw po przeszczepie + na cukrzycę i ciśnienie, z których nie mogę zrezygnować zostaje mi w przeliczeniu na dzień dokładnie 9,79 zł. Czasem biorę niektóre leki co drugi dzień, aby ich za szybko nie zużyć Jak za tak kwotę mam mieć śniadanie, obiad, kolację? Gdyby nie pomoc dzieci (telefon, abonament TV, dostęp do internetu, większe zakupy...), nie wiem jak mogłabym przetrwać, a Ty opowiadasz ludziom, że z niedużej wypłaty da się coś odłożyć. W jakim Ty świecie żyjesz, że nie są Ci znane problemy innych ludzi. Można by rzec, że jesteś egoistą, zapatrzonym tylko i wyłącznie w siebie. Powinieneś się wstydzić.
Nie bardzo wierzę w to co piszesz 16:29. Nie masz na leki ale stać Cię na internet. No, ciekawe masz priorytety...