Prezydent Artur Łakomiec z radnymi własnego klubu "Tak dla Samorządu" podniósł podatek od nieruchomości o 150%. Co sądzicie o tym?
Wystarczyło rok temu zagłosować na innych niż zawsze
Był wątek że o 100 procent podwyżki były teraz o 150 więc zdecydujcie się o ile a może ktoś da więcej heh
U każdego inaczej to wygląda, gdyż różne nieruchomości są różnie opodatkowane. - grunty, budynki...
Nie martwcie się, latem będziecie mieć pikniki za swoje pieniążki, zjecie kawałek kiełbaski i zapomnicie o podwyżkach
A kto niby zjada te kiełbaski czy zakręcone ziemniaki itp.? Miasto liczy kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców...
Nie słyszę protestów mieszkańców. Zatem nie rozumiem, dlaczego radni radzący się ograniczali. Proponuję w przyszłym roku 500%. W końcu niech wiedzą, że mieszkanie w tak zacnym i elitarnym mieście musi swoje kosztować.
No cóż, barany trzeba strzyc a nie zarzynać. Pierwsze strzyżenie mamy już za sobą. To jest wstęp do wywłaszczenia z domów. Lewacki program że mieszkanie to prawo rozpędza się. A wy jak? Dalej będziecie za?
Najpierw wymienić Radę Miasta. Tak ku przestrodze. Ale boję się że rozgarnięte społeczeństwo pozwoli sobie uroczyście odwołać referendum.
Jakie referendum, jak tu same wiesniaki żyją. Na wsi kilkadziesiąt hektarów, tutaj zabierają miejsca pracy. Kiedy pracują więc na tej roli?! I taki pójdzie zagłosować?
Urząd musi Karę za Mec zapłacić i stąd taka podwyżka
Jak macie własne firmy to was co roku skarbówka kontroluje? Dawno, dawno temu ktoś tam dorabiał sobie prowadząc firmę z branży ... to wiem, że go co roku kontrolowali. Wiec te różne startupy powstające przy CRL też powinny mieć co roku kontrolę ze skarbówki?
A może chodzi o 12 mln zł, które miasto będzie musiało zwrócić z nierozliczonej dotacji?
Jakie referendum? O czym piszesz?
Tu żadne referendum się nie uda
Widziałem wczoraj jak popierał Trzaskowskiego więc już nic mnie nie zdziwi 11:27. Taki sam sposób myślenia. Brrr...