Gościu 14:09 spłacacie długi lokalnej mafii, która działa od chwili przejęcia hutniczych zasobów mieszkaniowych i utworzenia sp-ni Hutnik.
Jest 2022 rok. Chyba nie rozliczasz się wspólnie z sąsiadami za telefon i internet?
Jest 2022 rok, a ludzie nadal nie wiedzą jak działa sieć www.
No chyba nie wiedzą. Nie wszyscy są tacy mądrzy ja nie wiem
!9:03 Czy Ty wiesz co to jest ciepłomierz? Piszesz bzdury. Chciałabym mieć ciepłomierz wtedy płaciłabym za faktycznie zużyte ciepła. W mieszkaniu, w bloku montaż ciepłomierza jest praktycznie niewykonalny a do tego dochodzi wysoka cena tego urządzenia.
Czynsze jeszcze wzrosną, szczególnie ze względu na wzrost cen ogrzewania. Rok temu miał węglowy 300 zł/tona a teraz od 1500 zł/tona i podobno jest problem z dostaniem. Jeżeli są piece gazowe to niestety nie jest lepiej bo ceny też rosną systematycznie :-(
Żeby w mieszkaniach w blokach zamontować ciepłomierze trzeba by było przerabiać całą instalację CO w danym bloku. Może nowe budynki wielorodzinne obecnie budowane posiadają takie rozwiązania ale w ostrowieckich blokach z wielkiej płyty nie jest możliwy montaż ciepłomierzy w każdym lokalu.
Te podzielniki to i tak ściema, żebyś myślał że oszczędzasz a i tak zapłacisz za wszystkich
18.50 i bardzo dobrze ze zalozyli, nikt za ciebie nie bedzie placil
Zgadzam się z Gościem 09:29 tym bardziej, że są mieszkania w których przy lekkiej zimie można zakręcić grzejniki, korzystać z ciepła przenikającego od sąsiadów /środkowe/ i mieć nadpłatę i są mieszkania /narożne/ gdzie trzeba grzać i wtedy nie ma co liczyć na to , że coś zaoszczędzimy. Myślę, że rozliczanie ryczałtem byłoby bardziej sprawiedliwe. Poza tym każdy blok powinien mieć swój ciepłomierz a tak nie jest. Ciepłomierze montowane są w wymiennikowniach obsługujących kilka bloków.
6:19,ależ oczywiście,że jeden za drugiego płaci. Sąsiedzi oszczędzają,spiąć pod 2 kołdrami,chodząc po domu w grubych bluzach itp. Ja ogrzewam mieszkanie swoje i jego. Jemu grzyb na ścianach nie przeszkadza,bo cieszy się,że ma zwrot ,mnie przeszkadza ,bo chce oddychać świeżym powietrzem.
Na podzielnikach zrobiono świetny interes za który płacimy my,mieszkańcy.
Najgorsze jest to że weszła w życie ustawa nakazująca montaż podzielników. Nie ma znaczenia że ktoś nie chce. Znowu państwo decyduje jak mamy żyć
Bo ludzie chcą się tego pozbyć,a najlepiej zmusza się po przez ustawy.
W błędzie jest ten , kto myśli , że sąsiada ogrzewał , są piony , łazienki nie sąsiad. Nie siejcie nienawiści. Co do grzyba , to wietrzenie ma znaczenie , nie sąsiad.
Dopłaty do węgla. Andrzej Duda podpisał ustawę
"Prezydent RP podpisał ustawę z dnia 7 lipca 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach służących ochronie odbiorców niektórych paliw stałych w związku z sytuacją na rynku tych paliw" - czytamy w komunikacie.
Jak dodano, Andrzej Duda podpisał również ustawę z dnia 9 czerwca 2022 r. o zmianie ustawy - Prawo geologiczne i górnicze oraz niektórych innych ustaw.