Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Polski 5 minutowy test na cowida

Ilość postów: 19 | Odsłon: 1110 | Najnowszy post
  • Polski 5 minutowy test na cowida

Polska spółka z Poznania Inno-Gene wynslazla tani 5 minutowy test

Trwa zmasowana akcja oczerniania o czym piszą niektóre media min.Onet

Ps.moze wadą jest to, że jest tani?

Gość_Emeryt
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Polski 5 minutowy test na cowida

Pieprzysz jak zwykle głupoty, to rząd decyduje co jest używane a nie media. Pisowcy to potrafią obracać kota ogonem a o samym teście pisałem tu już dawno, nikt nie był z rządu zainteresowany.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Czytaj a później pieprz

Gość_Emeryt
        Zgłoś
        Odpowiedz

Odp.: Test koronawirus

Czy jest możliwe masowe przeprowadzanie bezpłatnych, albo bez porównania dużo tańszych testów na koronawirusa, których wynik byłby znany już po pięciu minutach od pobrania próbki śliny osoby badanej? Tak – pomysł taki pojawił się w Poznaniu, a Fundacja Generis już rozpoczęła ogólnokrajową akcję informacyjną, w której zapewnia o możliwości masowego testowania przy użyciu nowych technologii.

Do tych ostatnich należy opracowany przez Centrum Badań DNA pięciominutowy genetyczny test wykorzystującego technologię RT-LAMP. Fundacja zapewnia, że nowy test genetyczny jest prawie 80 razy szybszy oraz pięciokrotnie tańszy od obecnie stosowanych testów metodą RT-PCR.

Czy testy mogą być bezpłatne?

- Celem akcji o nazwie „Testujemy Całą Polskę” jest zabezpieczenie polskiego społeczeństwa przed rozszerzaniem pandemii, poprzez wykonywanie jak największej ilości testów genetycznych w kierunku wykrycia zakażenia koronawirusem SARS-CoV-2. - informuje Centrum Bada DNA w Poznaniu. - Chcemy nawiązać współpracę z Ministerstwem Zdrowia i wspólnie rozpocząć ogólnopolską walkę z pandemią koronawirusa SARS CoV-2, udostępniając możliwość masowego diagnozowania obywateli polskim pięciominutowym testem genetycznym przeciw SARS CoV-2. Chcemy, aby Polska była pierwszym krajem na świecie, w którym każdy może bezpłatnie przebadać się wiarygodnym testem genetycznym na obecność SARS CoV-2.

W efekcie Centrum chce zaoferować pięciokrotnie niższą cenę testu genetycznego metodą RT-LAMP w stosunku do obecnej ceny tak samo czułych testów RT-PCR, dostarczenie testów do wybranych i wskazanych przez Ministerstwo Zdrowia placówek (np. stacji sanepidu, szpitali, zakładów pracy, szkół, uniwersytetów itd.), a przede wszystkim – zapewnić wynik testu genetycznego już w czasie pięciu minut.

Badanie polega na pobraniu próbki śliny, podgrzaniu testu do 65 stopni na podgrzewaczu i po pięciu minutach odczytanie wyniku pozytywnego lub negatywnego, dzięki zmianie barwy odczynnika.

Jest petycja do ministerstwa

Namawiając do podpisania na stronie „Testujemy Całą Polskę” petycji do Ministerstwa Zdrowia, autorzy inicjatywy informują, że codziennie na testowanie Polaków – i to osoby z pełnymi objawami zakażenia - metodą RT-PCR wydawane jest ponad 12 000 000 zł. Czas potrzebny na uzyskanie wyniku wynosi około 7 godzin, lecz w praktyce jest to nawet kilka dni z uwagi na obciążony do granic personel laboratoriów. Dzięki testom genetycznym metodą RT-LAMP będzie można przetestować pięciokrotnie więcej osób przy tym samym budżecie.

https://gloswielkopolski.pl/poznanskie-centrum-badan-dna-proponuje-testowanie-obecnosci-koronawirusa-w-ciagu-pieciu-minut-jest-petycja-do-ministerstwa/ar/c1-15249450

Ciekawe, że nikt nie jest nawet zainteresowany przetestowaniem tego rozwiązania a ludzie bulą po 500 - 650 zł za testy pcr prywatnie

Gość2020-11-15, 18:56ZgłośOdpowiedz

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dzięki

Prezes spółki mówi o zmasowanej akcji oczerniania(Onet

To nie ja oczerniam

Gość_Emeryt
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Polski 5 minutowy test na cowida

Ciekawe, który królik tym razem zrobi przekręt i zgarnie nagrodę w postaci kilku milionków.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Trzeba byłoby zobaczyć, którego rodzinna firma wykazuje tendencje wzrostową kapitału.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Widocznie nasi eksperci z Ministerstwa Zdrowia nie są zachwyceni tymi testami

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Biorąc pod uwagę, że jej nie testowali to skąd takie wrażenie? najpewniej nie mogą na niej zarobić, to nie opłaci się sprawdzać.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Ja mam zaufanie do naszych ludzi z ministerstwa zdrowia i do PIS. Czy te testy są dobre, czy nie, to nie mnie oceniać, bo po pierwsze się ne znam, po drugie nie mam dostępu do badań etc.

Także zaufać trzeba PIS i wierzyć, że postępują w tym przypadku właściwie.

A że onet też nie przychylnie na nie patrzy, to może tylko potwierdzać to co nasz rząd już wie, a mianowicie to że te testy są nie wiele warte.

Ja tam sam nie wiem, ale ufam PIS

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Prowokacja?

Gość_Gość.
        Zgłoś
        Odpowiedz

z czym się nie zgadzasz w tym co napisałem?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

15;11 Ty nie ufasz PiSowi itd.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

Nie, nie prowokacja. Mam takie samo zdanie jak gość 14:50. Jeśli chodzi o Onet to w ostatnim czasie widać wyraźnie, że nie jest obiektywny.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Skoro masz zaufanie, to skoro dbają o Polskę i gospodarkę czemu nie przetestowali tych testów a jadą na niemieckich?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 11

Wystarczy porównać równolegle kilkaset osób i wyniki wyjdą same. Test na koronawirusa w Chinach 80 zł, Turcji 120 w Polsce prywatnie od 500 do 680 zł, państwo płaciło 480 a teraz 240, wnioski każdy powinien wysnuć sam.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

PIS nas robi w balona?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ty próbujesz

Gość
            Zgłoś