Witam mam pytanie gdzie mogę iść z dzieckiem 16lat jeżeli nie mam mieszkania i jestem w trudnej sytuacji rodzinnej
Do pracy, zarobić na mieszkanie i mieszkać.
Co Pani/Pan potrafi robić?
Zgos się do Mopsu, pokierują cie do Domu Samotnej Matki. Poszukaj też pomocy wśród rodziny i znajomych. Ojciec dziecka powinien płacić alimenty na syna i jeżeli są ku temu przesłanki, także na ciebie. A najważniejsze, to szukać pracy. Syn też może dorobić, biorąc pod uwagę sezon na owoce.
Początki są trudne, ale z czasem wszystko jakoś się ułoży. Grunt, to mieć chęci i liczyć tylko na siebie.
Tam nigdzie nie jest napisane, że to matka jest z prawie dorosłym człowiekiem. Może to ojciec?
A sięganie po pieniądze z podatków pobieranych z MOPS nazywasz liczenie tylko na siebie?
Co z rozwiązaniem polegającym na pracowaniu?
A mnie się wydaje, że ani matka ani ojciec tylko znudzony małolat szuka sensacji na Forum. Gdyby temat byłby prawdziwy zawierałby więcej szczegółów.
A badania genetyczne były, że to jego dziecko?
Czy w Ostrowcu jest dom samotnej matki?
Jprd! Ktoś szuka pomocy, jakiejkolwiek, a tu morze jadu i jedna normalna odpowiedź. A później zdziwienie, że ludzie popełniają samobójstwa, że zostali ze wszystkim sami.
Nawet, gdy jest to podpucha, to nie napisana złośliwie, a odpowiedzieć można, bo być może ktoś kiedyś będzie potrzebował takiej pomocy. Nawet ci, co post wyśmiewają.