Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Poród w ostrowieckim szpitalu

Ilość postów: 254 | Odsłon: 35271 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Poród w ostrowieckim szpitalu

Opieka w porzadku. Lekarze tez. Nie mam nic do zarzucenia.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Kobietki te co rodziły ostatnio podpowiedzcie proszę co wam sie przydało w szpitalu a co okazało zbędne . Termin mam za 2 tyg i staram się spakować jak najmniejsza ilość rzeczy jednak jakoś to nie wychodzi. Dziękuję za wszelkie rady

Gość_Aga
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Też z chęcią poczytam co zapakować a z czego zrezygnować niby torba już czeka ale domyślam się ze dużo rzeczy jest mi niepotrzebnych. Rodze za 3 tygodnie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziewczyny,które już rodziły ,jakie miałyście objawy zbliżające się porodu? Zaczęłam odczuwać bóle brzucha tak jakby na okres,troszkę boli mnie kręgosłup ,jak było u Was?mój termin zbliża się wielkimi krokami,mama rodziła przed terminem wydaje mi się,ze ja też mogę tak urodzic

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Przede wszystkim odchodzi tzw czop. Wtedy poród to już kwestia parunastu godzin. Trzeba się obserwować, dobrze mieć wkładkę higieniczną wtedy łatwiej będzie widać.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 237

Odp.: Poród w ostrowieckim szpitalu

Kaftaniki, niedrapki, pampersy, chusteczki nawilzane mozna spakowac czapeczke typu smerfetka ale nie byla potrzebna, nie sa potrzebne preparaty do kapieli dzidziusia (zapewnia je oddzial neonatologii). Dla mamy koszule nocne do karmienia, majtki siateczkowe, przybory toaletowe, klapki pod prysznic, mozna miec swoje podklady poporodowe, ale sa dostepne w dyzurce poloznych i octenisept rowniez.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Co do objawów poródu to dzień przed porodem bolał mnie brzuch myślałam że to po rybie która jadlam na obiad jakas nienawidzą myślałam może.:)Następnego dnia mnie nic nie bolało a w nocy odeszły mi wody i nic nie bolało potem miałam bole tylko z krzyża . A co potrzebne to kaftanik, pampersy, zamiast niedrapek bo spadywały zakładałam skarpetki zwykle , chusteczki nawilżanie. Dla siebie mialam 2 koszule do karmienia majtki siateczkowe i parę wkładów poporodowych i tyle.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 239

Ja spakowałam się w dwie małe torby w jedna rzeczy na porodówkę-dokumenty, badania, plan porodu, woda do picia, jakaś przekąska, koszula do porodu i szlafrok, klapki i ręcznik sportowy jak bym postanowiła ze prysznic to coś co potrzebuje, ubranko dla dziecka, które nie bylo potrzebne-nawet położne nie zapytały, gumka do włosów i teraz zabrała bym mp3 lub słuchawki do telefonu, a w drugą torbę spakowałam rzeczy na później typu talerz, sztućce, kosmetyki, ubranka, pieluchy, koszule i majtki dla siebie, ręcznik zwykły i ręcznik jednorazowy do osuszania krocza i co jeszcze uznasz za stosowne;), drugą torbę przyniósł mi mąż z samochodu po porodzie jak juz byłam na sali, acha coś do jedzenia po porodzie bo jeśli urodzisz po kolacji to marne szanse na jakieś jedzenie do śniadania a będziesz mega głodna i dużo wody do picia- usychałam jak dziecko było przy piersi;)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dzięki wielkie kobietki:) Teraz będzie łatwiej mi się spakować :) I na pewno wiele rzeczy wyciągnę z torby

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Niedrapki są zbędne niezakładałąm tego dziecku ,bo tylko powodowało to u niego podenerwowanie weź pampersiki tylko trzymaj je u siebie, a jak nie będziesz przewijać sama dzieciątka tylko dajesz pielęgniarką to sprawdzaj,czy aby ma pampers,bo lubiały znikać.Ja przewijałąm sama dziecko karmiłam tylko piersią praktycznie nie zanosiłąm do pielegniarek no chyba ,ze jakieś badania robiły,umyli dzieciaka przy tobie na sali tak ,ze na widoku wszystko było.Weź sobie kilka koszul na zmiane,bo już nie dają,a w połogu to różnie bywa i pot i krew itd.Majtek siateczek ni zalecam no chyba ,ze idziesz na korytasz albo po coś gdzieś.Krocze goi się lepiej jak nie ma majtek na tyłku,większy podkład i tyle(możesz kupić w aptece)ręczniki środki czystości no to normalka,bepanthen na sutki,woda nie gazowana,Zabrałam kaftaniki i śpioszki okazały się zbędne ale możesz wziąść.Co do objawów porodu kobietki różnie to pszechodzą jednym sączą sie wody,odchodzi czop jak już będzie pora to sama się przekonasz jak to wygląda.Bóle są wtedy takie dość intensywne z krzyża i brzucha lub tylko z brzucha zależy.Rada moja to taka słuchaj co każą lekarze i położne a wszystko będzie dobrze.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Majty siatkowe polecam bo inaczej nie ma nawet jak ruszyc sie do dziecka czy pod prysznic przeciez krew sie leje z czlowieka

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czy jedną paczka pampersów wystarczy ,czy jednak trzeba mieć w opakowania? Mam naszykowane 2 i nie wiem czy nie zabrać tylko 1

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziewczyny a co z ktg?Kiedy lekarz prowadzący to zleca? Czy się chodzi samemu do szpitala w jakieś dni? Może to głupie pytanie ,ale nie mam zielonego pojecia

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 245

Lewatywke drogie panie nie zapomnijcie zakupic

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja czapeczki nie bralam bo juz sie odchodzi od tego by dziecko w czapeczce chocby spalo a co do niedrapkow moje dzirclo uzywalo ale fakt slorka sie marszczyla bardzo bo raczki sie pocily

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A o lewatywa robilyscie same w domu? Czy w szpitalu z położną?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ja sie w domu zalatwilam wiec nie bylo potrzeby,ale eneme mialam przy sobie

Tylko,ze ja do porodu prosto pojechalam

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A ja jako niedoświadczona przyszła mama mam zapytanie odnośnie szczepień dzieciątka po porodzie. Czy są i w jakiej ilości, obowiązkowe czy też nie?

Gość_kate
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
17 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -