Jaki zbieg okoliczności, dokladnie tydzień temu ja miałam cc. I nie wiedziałam, że tego dnia ktoś inny też? I też jestem zadowolona ze wszystkiego i wszystkich.
ja miałam 1 listopada, więc trochę przed Tobą:)))
znieczulenie zzo jest do porodu naturalnego
do cc robi sie podpajęczynówkowe.
Mam nadzieje, że czjesz sie dobrze, bo ja tak.
I całkowicie potwierdzam wszystko co napisałaś.
Szczera prawda. Mam identyczne odczucia.
I jeszcze jedno moje spostrzeżenie, przecież takie podejście do pacjentek wynika też z postawy ordynatora.
Nie bójcie się już dziewczyny Ostrowieckiej porodówki, bo nie ma czego!
czy znieczulenie ZZO jest płatne ?kiedy można się ubiegać o takie znieczulenie ?
bezpłatne. Tylko dr Karolik musi być wtedy w pracy:) on znieczula wlasnie.
do M.M. czuję sie super!!!dziekuję i serdecznie Cię pozdrawiam
a jak długo się leży po porodzie siłami natury, jeśli wszystko jest dobrze?
Po cesarce 5 dób, chyba że są jakieś problemy to dłużej
Witam. A jak aktualnie wygląda sytuacja w naszym szpitalu na porodowce? Jakie rzeczy trzeba ze sobą zabrać? Szykyje sie do porodu za kilka tygodni i jestem ciekawa jak jest teraz.
jak tam wygląda teraz poród w Ostrowcu? Są jakieś mamy, które rodziły w 2016 roku?
Warunki na porodówce poprawiły sie bardzo ale nic poza tym podejście do pacjenta i dbałość bez zmian
pomalu szykuje sie do porodu napiszcie prosze co trzeba ze soba zabrac do szpitala. Jaka wyprawka dla maluszka i co przyda sie mnie?
dla dziecka tylko kaftaniki. Miałam body i pajacyki to nie można było zakładać. byłam w parę tyg temu. Opieka spoko. Są fajniejsze polożne i pielęgniarki i te trochę mniej fajne. Ale tych pierwszych jest więcej. Pomagaja na początku przy dziecku co jest plusem. W żadnym szpitalu nie ma idealnie. Brakuje tylko tu kontaktu lekarz - pacjent. Nie ma nawet krótkiej rozmowy o stanie zdrowia, wynikach badan itp w czasie obchodu, zaleceniach itp. jest przedmiotowe traktowanie. Na zadawane pytania coś tam szefcio odpowie ale tonem takim że już więcej czlowiekowi się nie chce pytać... chyba o to chodzi.
I to jest właśnie najgorsze w tym szpitalu, to podejscie lekarzy, dlatego tylu pacjentów ucieka z O- ca i szpital ma fatalną opinię.
czy wcześniej się trzeba zdeklarować na poród rodzinny, czy w momencie rozwiązania?