Kiedy bedzie tam 20 wiek
może po wyborach chociaż nie sądzę?
ale pani dyrektor remont tam by się przydał bo swoje gabinety to wyremontowane fotele skórzane a małe dzieci przychodzą na świat w takich obskurnych warunakach.
Nalezałoby podac ten szpital do wladz za granice moze jaki unicef albo jaki inny organ bo to szokujace jak wyglada porodowka i sale,i kto w koncu wywali pania dyrektor ktora nie zaczyna remontu od miejsca gdzie przychodza na swiat nasi najmodsi obywatele to poprostu wstyd !!!!!!!!! a zaczela od swoich gabinetow.Ma tak mocne plecy czy moze mamy tak slabe wladze a moze to poprostu wina nepotyzmu ??????????????????Co pan szostak i inni w tym temacie
ale to nie jest wina szpitala ani jego pracownikow, to ze oni maja wyremontowane gabinety to o tym zadecydowala dzisiejsza polityka jak o wszystkim z reszta. I fakt w calym szpitalu i nie tylko na porodowce sa oplakane warunki, i nie zmieni sie to juz nigdy podejrzewam bo w Ostrowcu zawsze beda wazniejsze wydatki niz szpital np takie jak McDonald albo najlepiej jeszcze wieksza galeria.
ale to jest prywatne a szpital Panstwowy wiec co ma Mc do tego Chodzi o to ze dyrektor i ten co jest na dnim powinien podac sie ze wstydu do dymisji no niech mi nie moia ze wazniejszy jest gabinet dyrektora
a ta jedna co jest to taka ogroooooomna...
obecnie trwa remont bloku operacyjnego i zakładu radiologii.Niebawem rusza budowa OIOMu i remont całego pionu ginekologicznego (w tym oddziału położniczego i neonatologicznego) i rozbudhttp://www.mp.pl/kurier/index.php?aid=55689&_tc=837F3B7062D64572A38B4D75444F1D76owa urologii i oddziału wewnętrznego II.
http://www.mp.pl/kurier/index.php?aid=55689&_tc=837F3B7062D64572A38B4D75444F1D76 aleś to wstawił po chińsku
Obskurnie i nieprzyjemnie. Dobrze by było bo aż strach tam jeszcze rodzić... Porodówka wygląda jak sala tortur a nie miejsce, w których przychodzą na świat dzieci. Nie mówiąc o warunkach na całym oddziale. Personel w większości na tym samym poziomie. Gdzie ten XXI wiek. Hmmm...
dobrze ,ze nie wkleił calej strony łacznie z forum :)))))))))))))))) :)))
chyba XXI jeśli już....a na razie jest jak jest i nie ma się co łudzić,że będzie lepiej
Moja mama jak przyszła do mnie na porodówke jak rodziłam to własnym oczom nie wierzyła, stwierdziła że nic sie tu nie zmieniło od czasu kiedy ona mnie rodziła, a było to prawie 30 lat temu!
A nie przepraszam, jedno łóżko nowe do rodzenia jest kupione za prawie 20 000zł, którego połozne nawet obsługiwać nie umieją:/
Tynk z sufitu sie sypie, na anestezjologów nie ma, na znieczulenia, na mleko i pieluchy dla dzieci, ale łóżko jest he:/
Żenada!
Łóżko kosztowało o wiele drożej a położne też sobie z nim radzą świetnie ale właściwie to jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.Rodziłam na tej porodówce dwoje dzieci na nowym i na starym łóżku ,tynk mnie nie przysypał.Nie brakło też znieczulenia,a pampersy przynosiły te matki które chciały.Nie to były tetrowe.Znam też opowieści o klinikach gdzie można rodzić w 21wieku tylko trzeba zapłacić słono za każdą najdrobniejszą ''usługę''.To jest tzw. publiczna służba zdrowia.
Wszystko trzeba mieć dla dziecka swoje, pampersy, chusteczki, krem do pupy. Ja jeżeli będę rodziła drugie dziecko nie daj Boże w Ostrowcu, to na 100% będę nagrywała na telefon jak wygląda łazienka, prysznic, sale. To sie nadaje do "UWAGI" Porodówka jest wyjęta rodem ze średniowiecza. To jest katastrofa, po porodzie i pobycie w tym miejscu depresja murowana.
12:02 a skąd wiesz czy sobie radzą czy nie skoro jak piszesz na starym rodziłas, jak rodziam na tym nowym i to była żenada dla mnie, bo we dwie się mocowały z nim, nie znały wogóle obsługi, ale jak odrynator przychodził i pytał jak przebiegał poród i czy mi wygodnie na łózku, to zaraz sie mizdrzyły i jakie super pan odrynator łózko kupił i super pomysł miał, a jak wychodził to go obgadywały i zemsciły że juz nie miał co wymyślić:/ - obłuda i żenada!
Poza tym podejscie takie, ze tylko w prywatnej klinice może być 21-wiek, że tylko jak zapłacisz to ktos bedzie dla ciebie zyczliwy i traktował cie jak człowieka, jest straszne... i chyba takim własnie podejściem kieruje się personel naszego szpitala, oczywiście z wyjątkami nielicznymi ale jednak :/ przykre :/
bardzo ciekawe zjawisko - w szpitalu od 1965r nic nie budowano czy też unowoczesniano nikt tego tematu nie poruszał - teraz gdy jest w trakcie inwestycja za 24 miliony zł, oraz inne potężne remonty czy wymiany sprzetu i urządzeń zaczyna się krytyka......
Czytam tak te posty i nie mogę jednej rzeczy zrozumieć. jeśli dziewczyny wiecie jak jest na porodówce w Ostrowcu to dlaczego idziecie tam rodzić swoje dzieci???????? a potem wielce narzekacie.W dzisiejszych czasach nikt nikogo nie zaciąga na siłę i nie zmusza to porodu w miejscu jak komuś nie odpowiada. Jeśli Ci nie odpowiada to zawsze możesz zmienić szpital, urodzić w domu lub jechać do prywatnej kliniki.
Jadąc do porodu w zeszłym roku to wiedziałam do jakiego miejsca się udaję i zdawałam sobie sprawę że szpital nie ma komfortowych warunków ale nie narzekam. Miałam gdzie leżeć, dali mi jeść, miałam gdzie się wykąpać i cały personel z porodówki, położnictwa i noworodków był w porządku. Nawet jak mi coś się nie podobało np. wygląd łazienki to ugryzłam się w język bo wiedziałam ze za 4 dni będę w swoim domu i będę miała komfort.
Zgadzam się z Tobą Gabrysiu. Ja rodziłam pierwsze dziecko w zeszłym roku. Fakt na oddziale nie ma niewiadomo jakich warunków, ale nie ma co przesadzać. Mój maluszek urodził się cały i zdrowy, cały personel był w porządku.