I jakie jest porównanie do Kielc, gdzie jest 52 zakażenia, a w powiecie kieleckim 48. Po prostu przodujemy w zakażeniach, nie licząc na to, że wczoraj była niedziela i zapewne mniej wykonanych testów.
Nie ma się czemu dziwić skoro ludzie zachowują się nieodpowiedzialnie. Poniedziałek, godz. 11-ta, jestem w Lidlu, bo to czas dla seniorów i jestem w tym przedziale wiekowym. Nie mogłam uwierzyć, kiedy młoda kobieta zamiast maseczki ochronnej miała założoną na twarzy opaskę podtrzymującą opatrunek, gdzie dziury są wielkości pestek jabłek, a poza tym robiła zakupy w godzinach przeznaczonych dla osób powyżej 60 roku życia. Gdzie przestrzeganie zasad i gdzie obsługa sklepu, że przyzwala na takie łamanie przepisów. Czy o takim zachowaniu personelu wie jednostka nadrzędna. Dodam, że takich młodych osób w tym czasie była połowa wszystkich ludzi w sklepie.
Znam taką jedną co chodzi w takiej (nie)maseczce i faktycznie jest to młoda, z krzepą kobietą, że diabłu by łeb urwała.
jak ja jebnie covid to tylko kopyta pokaże i wtedy bedzie mogla leb diablu juz urywać....nietakich zalatwilo
Ale się porobiło... OlaBoga...
Szczęśliwi kielczanie nie mają forum i naczelnego foliarza, który by im cierpliwie tłumaczył, że od noszenia maseczek się umiera, w szpitalach leżą statyści a covid to taka zwykła grypa...
Ale baba z gazą na gębie zamiast maseczki to mogłaby się nie ośmieszać. Musiało to komicznie wyglądać i trzeba jej było zrobić zdjęcie, które mogłoby posłużyć w kategorii memy: "Jak walczą Polacy z pandemią".
jebać unie i targowiczan
Ja widziałam panią w maseczce z haftem Richelieu
Z takimi dużymi dziurkami no szok
Wielbicielu Rosji i kościoła, tak wyróżniali się targowiczanie a to pasuje wypisz wymaluj do PIS. Kościół był jednym z tych którzy najwięcej skorzystali na targowicy ale i często płacili głowami za swoje czyny, część uratował papież stawiając się za nimi.
Pierdzielisz głupoty, niczym się nie różnimy od innych powiatów a wręcz przez większość czasu mieliśmy najmniejszą ilość zakażeń a przynajmniej tych wykrytych.
Większość tych osób miała mizerne objawy jak utrata smaku i zapachu albo i nie miała ich wcale. W Kielcach i powiecie notorycznie było po 200-300 przypadków. U nas raz jak przez pomyłkę zliczyli dane z kilku dni :P
Czy to było zliczone z kilku dni czy z jednego, to nie zmienia faktu, że w Ostrowcu jest dużo zakażeń i nie pocieszajmy się, że gdzie indziej jest gorzej, a porównujmy się do lepszych.
Nie wiem czemu siejesz defetyzm, sprawdzili bardziej kilka zakładów gdzie trafiły się pozytywne testy i wyszło sporo osób pozytywnie, bez szczególnych objawów.
Wy naprawdę wierzycie w to, że ta maseczka przed czymś chroni? hehe, zbijacie się z foliarza, ze ma czapeczkę z folii. ale lepiej sami spojrzcie w lustro i popatrzcie na tą waszą szmate na ryju...
16:32 - użyłeś słowa "na ryju", czyli jak rozumię u Ciebie w domu nie macie twarzy, buzi, lica tylko ryje? Jadacie też z koryta? Jeżeli tak, to spoko, ale wobec innych radzę nie używać tego określenia, bo ryj to ma świnia, a nie człowiek.
Ale tu ormowców się zgromadziło...
Byłem dziś w Tesco i połowa ludzi bez masek i miałem lekkie zdziwienie, czuje się jak frajer zwłaszcza na pustej ulicy.