czesc :)
mam taki problem mam 14 lat i szukam pracy na czas wakacji...a poniewaz mam 14 lat nikt mnie nie chce (zatrudnic(ze niby od 16 lat). Zna ktos jakies miejsce gdzie mozna się zgłosic do np. noszenie ulotek.
wejdż na ogloszenia druga zakładka tam jest ogloszenie że szukają osoby do roznoszenia ulotek pozdrawiam
Zgodnie z kodeksem pracy osoba młodociana to osoba w wieku 16-18 lat i taka osoba podlega prawnej ochronie.W wieku niższym w twoim przypadku w celach zarobkowych nikt nie może cię zatrudnić ponieważ łamie kodeks pracy.
Są odrębne przepisy dotyczące tej kwestii trzeba poszperać po ustawach ale to zajmuje czasu na chwile obecną nic więcej nie mogę powiedzieć.
pomimo zna ktos kogos kto chce zatrudnic di noszenia ulotek??
do zbioru truskawek sie zatrudnij takie młode osóbki na pewno przyjmą a dniówkę można nawet do 50- 60 zetów wyciągnąć
tak, wyzywienie i zakwaterowanie z tego co czyatałam ostatnio w ogłoszeniach. W Bielinach i okolicy bardzo potrzebują do zbioru truskawek. Napewno coś znajdziesz
Ja nie szukam takiej pracy, ale dzięki za info by byłem ciekaw jak to wygląda. Pozdrawiam.