Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Praca...

Ilość postów: 39 | Odsłon: 4803 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                • Odp.: Praca...

Ja jestem półtora roku po studiach. Co prawda 2 razy udało mi sie znaleźć prace i to bez znajomości żadnych. (z tym że ta obecna w sąsiednim mieście:)) Jeśli ma się już tą pracę a nie ma się znajomości i pleców w firmie pozycja stracona, chcą zniszczyć obcego. I błędne koło się zamyka

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 36

Odp.: Praca...

to powiedz mi gdzie ta praca jest bo mam 27 lat...i lipa:/

na stanowisko sprzedawcy nie mogę iść np. do TESCO na butiki bo mi powiedzieli, ze wolą młodsze...

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

nie martw się nie jesteś sam... mam 21 lat i od prawie roku szukam pracy... niestety znajomości nie mam żadnych...

Gość_m
      Zgłoś
      Odpowiedz

Tusk obiecał mi cud i wiem ze taki nadejdzie,poki co nie ruszam tylka za praca bo takowej w tym miescie nie ma,ale Tuskowi wierze bo dobrze mu z oczu patrzy, wiec jeszcze pewnie tydzien,moze dwa i sie uda, trzeba zaufac Tuskowi. ja mu ufam

Gość_kosa
        Zgłoś
        Odpowiedz

Kosa Ty poważnie to piszesz czy jaja sobie robisz? Przez prawie rok wprowadza nas w depresję bo nic nie zrobił konkretnego a Ty myślisz że za tydzień lub dwa zdarzy się cud? No chyba że Tusk to Twój wuj?

Te ogłoszenia z portali to o tyłek można podetrzeć...doradcy klienta codziennie potrzebują na umowę zlecenie żeby ludzi na jakieś ubezpieczenia naciągać i najlepiej to mieć swoją działalność gospodarczą,nigdy nie ma tam żadnych konkretnych ogłoszeń a jak już się jakieś trafi to wymagania takie że trudno pracownika im znaleźć. Ostatnio było na magazyniera do przyjmowania i wydawania towaru, życzyli sobie min. 2 lata doświadczenia pracy w magazynie :/

Mój mąż znalazł pracę po znajomości i co z tego jak nawet najniższej krajowej tam nie zarabia na umowę zlecenie...to miasto jest gorsze od tych wsi które nas otaczają. Rolnicy i mieszkańcy wiosek są bogatsi od ludzi z miast, dziwimy się że pełno na Galerii TOP lub WLI a tak naprawdę gdyby nie ich pieniądze to wiele ludzi straciło by tam pracę :(

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

do hana-bis ciagle potrzebuja, ale tez o czyms to swiadczy, ale na upartego prace znajdziesz w takiej hanie czy innych kołchozach, tylko nie pisz w CV ze masz studia :) wiem ze to jest chore ale kumpel tak robi.Pomaga

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

oczywiscie ze z przekasem pisze, dla mnie Tusk to beznadzieja ktory pogrąża nasz kraj w długi za ktore przyjdzie placic pokoleniom,ale on ma TV a telwizja potrafi mamić i większość sie na to nabiera. To jest jak w ewangelii szeroka i przestronna ta droga ktora prowadzi do zatracenia.." dlatego im wiecej obiecuje, ze zrobi z Polski Irlandie to nie trzeba w to werzyc,jeden Bolek kiedys obecywał nam Japonie z Polski i tez dali sie na to nabrac... :/

Gość_kosa
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wszystkim co szukają pracy w Ostrowcu św, lub pracują za minimalną pensje w Ostrowcu św bardzo współczuje.Sam to robiłem przez prawie 7 lat od czasu skończenia szkoły w 2001r pracowałem na WKS ,2003r,Starym Zakładzie2005r,Starachowicach2007r więc wiem jak to jest.Jako młody człowiek nie miałem wpływowych znajomośći,tylko kolegów normalnych którzy też pragneli się wyrwać z tego miast.Udało mi się wyjechać z tego miasta zagranice i mam nadzieje że podobnie zrobią to młode pokolenia Ostrowiaków.Nie ma życia w Ostrowcu ,wszędzie trzeba mieć układy,korupcja ,oszustwo ,złodziejstwo jest dominującym zjawiskiem w naszym mieście.A najlepsze drogi ,hale sportowe,muszle koncertowe,itp rzeczy to tylko mydlenie oczów że coś się dzieje.Wszystko to robione jest na kredyt który niedługo trzeba będzie spłacić z waszych podatków.Nigdy nie będzie dobrze jak tylko 51 procent polaków pracuje.System ekonomiczny nie długo upadnie tylko nikt o tym nie mówi bo wybory.Pamiętacie co było w 2008r i 2009r w USA gdzie ludzie musieli opuszczać domy kupione na kredyt ,upadały firmy motoryzacyjne,sklepy.A ludzie biegli do Urzędu Pracy po zasiłki.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Gość

Dziś, 22:28 popieram

Gość_123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Albo ludzie sie zbuntuja i zrobia z tym cos, albo bedziemy tak narzekac

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

PRAWO KATZA: LUDZIE I NARODY BĘDĄ DZIAŁAĆ RACJONALNIE WTEDY I TYLKO WTEDY, GDY WYCZERPIĄ JUŻ WSZYSTKIE INNE MOŻLIWOŚCI

Jak widać, na razie się nie wyczerpały… :)

Gość_123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

madre slowa , popieram

ostrowianeczka
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

ludzie na wsi maja lepiej ? tez cos. wiecej wklada sie w uprawe niz zyskuje sie ze sprzedazy. zawsze wydaje sie ze ktos ma lepiej...

ostrowianeczka
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 30

moze sprobuj szukac pracy gdzies poza ostrwcem i tam dojezdzac.

ostrowianeczka
      Zgłoś
      Odpowiedz

Chłopie szukałem normalnie tzn bez znajomości pracy w Ostrowcu ale poległem. Poszukałem w necie zakładów które mogą chcieć zatrudnić młodego człowieka bez doświadczenia. Spakowałem się i pojechałem na przemysłowy Śląsk i tam znalazłem pracę... Zarabiam przeciętnie jak na tamtejsze warunki ale pracę mam bez znajomości.

Czasami żałuję, że nie znam technicznego niemieckiego bo bym tam pewnie już siedział...

Gość_ssj
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

bez znajomości nie masz pracy

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Zapisz się do PSL lub PO (w takiej kolejności - członków chłopskich dużo mniej, a możliwości podobne). Pomogą, czyli załatwią.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

az mi sie czytac nie chce takich tekstów : nie masz znajomości nie masz pracy , ludzie troche wiary w siebie i chęci, Ostr jest jaki jest szału nie ma na rynku, ale nikt mi nie powie ze jak sie nie chce i nie szuka to sie nie znajdzie. jest tysiac rozwiazan i kazdy moze znalezc cos dla siebie i bez doswiadczenia nawet , wiem bo tu mieszkam prawie od zawsze i od 19 roku zycia pracuje , a co do tych znajomosci nie przesadzajcie ostr jest maly kazdy zna kazdego wiec na upartego rozwic wici w srod znajomych ze sie szuka zawsze ktos tam cos podsunie zreszta musialabym tu duzo pisac.. chyba zaloze agencje posrednictwa pracy bo mnie wnerwia jak tak kazdy jeczy , ale jak ja swego czasu szukalam do pracy kogos to uwierzcie nie raz sie zdarzylo ktos wybrzydzal ;-) ech ..

Gość_animka
        Zgłoś
        Odpowiedz
2 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -