Czy jest ktoś na forum,kto pracował jako pracownik biurowy w ramach prac interwencyjnych? Chodzi mi o osoby, które czekają o przedłużenie umowy...
czy mieliście już jakiś telefon odnoście przedłużenia umowy?
byłam kilka razy w ZUM, pytałam...ale każą czekać, bo niby sami nic nie wiedzą...
Ciekawa byłam czy już coś ruszyło...
Witam, mam pytanie jak załatwiałyście sobie interwencję w biurze? Bo w PUP niczego się człowiek nie dowie. Czy najpierw pracodawca a pózniej urząd czy też urząd sam Was skierował?
ja szukałam bezpośrednio u pracodawcy, a potem chodziłam do ZUMu i tam składałam podanie...
w ZUM prace interwencyjne czyli sprzątanie i takie tam, nikogo nie biorą umowę o pracę :(
Nie wynoszenie śmieci,kto ma układy ten ma pracę - w Urzędzie Miasta na interwencji są nawet aplikanci,Zapytajcie panią dyrektor urzędu miasta....a w MOPS też są interwencje,zapytajcie dyrektora.To miasto w dalszym ciągu układowe.
Bardzo mi układy!!! Praca za najniższą krajową, zasuwasz jak bury osioł, umowa na 5 miesięcy i do widzenia! Tylko nielicznym przedłużą, a i to też tylko do roku!!! Potem na bruk, bo przyjmują nowych! Praca bez perspektyw na przyszłość! Także rzeczywiście szał, jest czego zazdrościć!!!!!!!!!!!!!!!!
zamiatam, po piwo i fajki latam,gotuje wode jeżdże samochodem,latam na góre i na dół z papierami czasem zajaram na piętrze między piętrami,i tak ogólnie nudno nie jest jakoś się kręci ten urzędowy interes,zarobić zarobie, więcej przepije niech nasz kochany prezio na posady przyjmuje i jak najdłużej nam władze piastuje hihi
Prace interwencyjne jako pracownik obsługi biurowej!!!
jak nie wiecie to nie piszcie głupot!!!
Są ludzie na interwencjach w państwowych zakładach i mają normalne stanowiska, takie które są w danych zakładach. Też byłam zdziwiona jak się dowiedziałam, ale tak widać można.
ale to nie jest jakaś nowość! to jest od dawna praktykowane!!! Nie chcą dać etatu to przyjmują na interwencję, a PUP im finansuje jakiś % (nie wiem dokładnie ile), i wtedy sposób zakład pracy ma pracownika, a nie płaci mu całego wynagrodzenia!