Ten poseł słyszał o tym, by pomagać bliźniemu w potrzebie, ale najwyraźniej nie wdawał się w szczegóły! A szkoda, bo nie tylko Rafałowi Trzaskowskiemu (45 l.) wyszłoby to na dobre. Polityk PO, który ma 300 tys. zł oszczędności, dwa mieszkania, zarabia krocie w Sejmie, na uczelni i na prawach autorskich, zachował się jak dziad!
Centrum Warszawy. Przed należącą do Magdy Gessler, jedną z najdroższych cukierni stolicy, zatrzymuje się taksówka. Wysiada z niej Rafał Trzaskowski – obecnie poseł Platformy Obywatelskiej, niegdyś eurodeputowany, minister i potencjalny kandydat na prezydenta Warszawy. Przyjechał po słodycze – kupi cztery ciastka za 44 zł.
Przed cukiernią zagadnęła go starsza kobieta. Zbierała na lekarstwa. Polityk pomocy nie odmówił. Tyle, że wręczył kobiecie... 20–groszową monetę! Światowiec? Raczej obciachowiec!
Znamy przecież przypadki polityków, których konta nierzadko są mniejsze niż pańskie, a wiedzą, że jak pomagać to przyzwoitą kwotą. Może trzeba było panią zaprosić na ciastko, porozmawiać? A może jako poseł i być może przyszły prezydent stolicy zainteresować się, jak inaczej można pani pomóc?
Ej, ale wy wiecie że się kompromitujecie takimi niusami? Rozumiem, że żebrakowi każdy z was rzuca stówkę co najmniej? Moglibyście trochę podkolorować, np. że zamiast pieniędzy dał jej ulotkę o LGBT, to by lepiej do waszego elektoratu przemówiło.
Dał, co dał. Nie kombinuj.
Ciekawe w ogóle skąd taka wiadomość. Jakiś dziennikarz stał akurat przypadkiem przy wejściu do cukierni? Tuż obok tej starszej kobiety, skoro widział rzucone 20 gr? A potem podreptał za nim do środka i zanotował, ile Rafał wydał na ciastka? Próbuję dociec, jak wy te swoje fejki tworzycie. I tak wam to nie pomoże wiec szkoda waszych wysiłków.
12:28 pisał o tym Fakt, a więc nie gazetka propisowska.
Typowy PO-wski karierowicz i cwaniaczek, zero wiarygodności! Ma to wypisane w swojej FIZJONOMII !
Gościu 12:28 napisał to Fakt. Sprawa była głośna we wszystkich mediach od lewa do prawa. Żeby nie było...
Zamiast pisać o państwie z dykty proponuje zadbać o swój arsenał wiedzy ogólnej.
Zadbać o swój arsenał wiedzy ogólnej czytając Fakt - no, tego mi jeszcze żaden pisowiec nie proponowal. Myślałem, że fakt to niemiecka gadzinówka próbująca wpłynąc na wynik wyborów w Polsce - takie jest przynajmniej oficjalne stanowisko naszego "żondu". Inaczej - Fakt pisze źle o Dudzie: złyyy faaakt! Fakt pisze źle o Trzaskowskim : suuper gazeta, prawdziwy arsenał wiedzy ogólnej!
LUDZKI PAN Z WARSZAFKI!
Przecież dostała 13 od pisu to niech sobie kupi
Po za tym nie PiS obiecał darmowe leki ?
Czy kłamali
12:02, koloryzacja i fake newsy to specjalność POsrancow.
Olać posrancow.
12:39 napisałem ci, że we wszystkich mediach mówili o tym mało eleganckim jak na ynteligenta z PO przystało zachowaniu. Ja wrzuciłem link celowo własnie z Faktu, abyś .... nie łączył tego z jakąś manipulacja PIS.
No ale ja jestem już pogubiony - to w końcu Fakt jest cacy czy be? Jak pisze o ułaskawieniu pedofila to jest niewiarygodny a jak o ciastkach Trzaskowskiego to jest wiarygodnym, poważnym medium?
Fakt to ta gazeta co pisała o ułaskawieniu pedofila? I komu tu wierzyć skoro oczerniają obu kandydatów?
Może jak Kaczyński przepchnie tego swojego kandydata to zrobi wreszcie porządek z tymi niezależnymi mediami, bo nie wiadomo jak tu ich słuchać
Masz tam filmik.
Zaraz obejrzę, ale z tego co widzę to sprawa z 2018 roku...