1543 czy ty jesteś nienormalny? Ja bronię Polski, bronię Polski rząd a ty porównujesz mnie do ruskiego trola? Nie pojebało Ci się coś?
15:46 Ta. Bronisz Polski jak Pis broni polskiej gospodarki ją pogrążając. Ty się zastanów czego ty bronisz, bo raczej nie Polski.
15:43, przecież napisał, że u ciebie w rosji. Jeszcze nie ogarniasz polskiego?
15:43 Przecież napisał, że u 15:41 w Rosji. Popatrz na składnie zdania obydwu i zastanów się kto bardziej nie umię polskiego.
Widać ataki trolli.. przecież Polski rząd odkupuje ważne strategiczne działy gospodarcze jak energetyka, PKP które sprzedał poprzedni rząd spółkom powiązany z ruskimi
To sprzedali a PiS odkupuje.. brawo Polacy: PKN Orlen, Grupy Azoty, KGHM Polska Miedź, Tauron Polska Energia czy Emitela. Od Nowego Roku na liście ma się także znaleźć Rafineria Gdańska
Jeszcze drobiazg, odkupili PZU od Holendrów. Ubezpieczenia na świecie to super biznes.
Tak odkupuje, jak ze stocznią sprzedaną ukraińskiemu oligarsze. Dlaczego umowa jest tajna?
Chcielibyśmy aby cała RG znalazła się w Polsce. Ale chyba jest to sprawka naszych Kochanych, którzy poprzez UE nakazali. Teraz narzekają na pokaz. Jak można było za tyle? Ja wierzę, że odkupimy. J + M + A mają myślenie. A My co? Pomożemy? Ja pomagałem Edkowi, było ciężko, ale już tamtego długu nie ma. HK też nie ma, innych zakładów brak. Wierzę, że się uda.
"Jak donoszą media za 30% spółki Rafineria Gdanska otrzymano 1,3 mld zł, podczas gdy w 2021 r. aktywa tej spólki zwiększyły się do 7,2 mld zł. 30% z 7,2 mld to 2,3 mld zł. - Gdzie podział się miliard? "
No cóż, za rządów SLD czy PO/PSL polski przemysł nie był potrzebny. Wysprzedali majątek głownie Niemcom, albo sami rozebrali za grosze, a Polaków skurwiele rozgonili po świecie za chlebem. Mnóstwo rodzin rozpadło się, a dzieci przeżywały koszmar. Przez prawie 8 lat PIS wykonał tytaniczną pracę nad odwróceniem tego antypolskiego kierunku. PIS pozwolił społeczeństwu wstać z kolan i przestać wstydzić się być Polakiem. Pozwolił odzyskać godność rodzinie i starszym ludziom. Znalazł dla nich pieniądze, których za poprzedników nigdy nie było, bo złodziejska kasta była zbyt pazerna. Dlatego tak postkomuna nienawidzi PIS-u i walczy z nim wszelkimi sposobami, nawet takimi które budzą odrazę u normalnego człowieka.
...ale przestań już. Więcej Polaków wyjechało za granicę za rządów Pisu niż innych. Reszty bzdur mi się nie chce czytać.
..aale przestań już. Więcej Polaków wyjechało za granicę za rządów Pisu niż innych. Reszty bzdur mi się nie chce czytać.
Nie tak dawno, w wyborach prezydenckich, niejaka Kłoda z Błońska, miała procentowe poparcie jak piwo bezalkoholowe, tak teraz jedynym programem POtologii jest brak programu. Pralka Frania lepiej wygląda z programami.