No to jak wieś ,to muszą być przyspiewki kieleckie.
Spiwom sobie ,spiwom
I tupie,i tupie
Co napisze Fela,
Mom głęboko w dupie.
Sprytno jest ta dzioucha,
Loda szybko stawia,
zmieniła se nicka
Teraz Winnisława.
Oj dana ,oj dana
Z ty cały szybkości
To się pomyliłem,
Zwinnisława chciołem,
Cyckiem się bawiłem.
Oj dana ,oj dana,
Teraz świetą jesteś.
Ty moja Felice,
Ilu chłopów miałaś
Tego nie policzę.
oj dana ,oj dana.
łejjj
spiwala przy sosnie myslala kiedy i obrosnie
łeeej
drapala se w rowie śpiwala o tobie
łejjj
Nie musisz się chwalić swoim zidioceniem 19:12.
Ale jesteś zabawny, nie ma co.... :)
Nigdy nie wyprę się swojej wiary 17:20. Polska nie da się zlaicyzować.
Nie ma czegoś takiego. Jest Telewizja Polska, najlepsza telewizja w tej chwili.
Również jestem dumny z tego że głosowałem na PIS. Będą to robił dalej, dopóki będą rządzić tak dobrze jak do tej pory.
Tylko żeby ceny tak nierosly jak teraz w zastraszającym tempie bo to sie w pale niemieści jak drożeje wszystko ,sam glosowalem ale niektórzy mieli racje co do finansowania z z podatkow 500+ i tak jest,a niewierzylem ,okazuje sie że prawda z czegos to trzeba zrobic i ktos musi za to zaplacić,tylko dlaczego ci co im nikt na dzieci niedawal maja placic na cudze swoje przeciez bez pomocy niczyjej wychowali i bylo bardzo ciężko
Ceny rosły zawsze. Mnie to teraz nie przeszkadza bo pensja też wzrosła i jest 500 +, generalnie mam dużo więcej niż kiedyś.
Podatki zostały zmniejszone więc nie wiem o czym piszesz 19:18.
Wigilia jest jutro, lol
Ubawilem się, kiedy forumowicz napisał o nienawiści katolików na tym forum. Jak dotąd to nienawiść widziałem tam, gdzie czytałem że Felice ma stąd wypier...., jest taką i owaką i najchętniej jakby spotkało ją wszystkie co najgorsze. Przy okazji i moja skromna osoba spotyka się z wdzieczną uwagą jej adwersarzy. Ale rzucić kamieniem w nienawistnika to objaw ich miłosierdzia - za który im dziękuję :)
Jak tak czytam o nas to, co piszą, to mam wrażenie, że ich duch doznaje dużego wstrząsu pod wpływem treści przez nas tu zamieszczanych. Przypominają mi oni tego gościa z Ew. wg św. Marka (rozdz.5, wersety od 1- do 7). Jest tam taki ciekawy opis opętanego (legiona)... pewnie ci się skojarzy z tym, o czym wczoraj tu pisaliśmy w kontekście Cezarów:
"Mieszkał on stale w grobach i nawet łańcuchem nie mógł go już nikt związać. Często bowiem wiązano go w pęta i łańcuchy; ale łańcuchy kruszył, a pęta rozrywał, i nikt nie zdołał go poskromić. Wciąż dniem i nocą krzyczał, tłukł się kamieniami w grobach i po górach."
Na końcu jednak, gdy Pan nasz Jezus Chrystus wygonił z niego duchy nieczyste, wielbił Boga i głosił Jego Chwałę. Tak więc....
Rzecz warta świeczki.:))