Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          jak dla ciebie made in poland to made in wieś to gratuluję :) współczesny patriotyzm opiera się między innymi na poszanowaniu swojej kultury, nie musi ci smakować polska kuchnia ale nie musisz o niej pisać używając słowa wieś w sensie pejoratywnym :) łatwo jest chwalić tylko to co "światowe" aby się popisać, prawda światowcu?

                          Gość_lilka
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          Ta a tu jak sie kupuje to to ciasto jak zeschły kapeć

                          Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 19

                          Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          A lilka podsumowali cie pieknie tu nikt nie chwali cudzego tylko kazde danie jest smaczne z orginalnego przepisu.Ciekawe jak by ktos zmienil nasz przepis na bigos nie razilo by cie to.Tez bys powiedziala nie tak sie robi bigosu,zastanow sie zanim piszesz.A przeczytaj watek wylaczony jest o tobie

                          Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          To prawda najlepszy jest przepis orginalny,a jak nie smakuje doprawiamy go po swojemu.

                          Gość_V
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          Fra dzisiaj wykorzystalam twoj przepis na pizze naprawde wspanialy poprostu niebo w gebie.Ciasto jest tak pulchne ze rozpuszcza sie w ustach dzieki.Daj jakis przepis na danie swiateczne

                          Gość_zna
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 35

                          Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                          super

                          Gość_krzysztox
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 28

                    Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                    Błąd zasadniczy jest taki, że uważamy, iż pizza jest potrawą włoską. Włosi, to kulinarni "śmieciarze" zbierający co się da i przerabiający to na włąsną modłę ( czyt. dodają do wszystkiego sera i to już jest włoskie ). Pizza jako potrawa pochodzi z Rosji. Tam powstawały pierwsze cebularze, które nota bene wolę od "włoskich" pizz. A co do przepisów na ciasto, w necie jest tego pełno, jednemu smakuje takie, innemu inne.

                    Gość_Lou
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 21

      Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

      Długo dopracowywałem swój przepis i oto on:

      Niecałe dwie szklanki mąki

      1/4 kostki drożdży

      szczypta soli

      woda (ilość celowo nie podana, zależy od wilgotności mąki)

      ...i to wszystko. Żadnych ziemniaków, proszku do pieczenia, kiszonej kapusty itp.

      Ciasto wyrabiać ok. 5-10min. Wody należy tyle dodać aby ciasto było kleiste ale odchodziło od ręki (konsystencja podobna do ciasta na drożdżówę)

      Do wypieku pizzy stosuje starego typu piecyk gazowy. Potrafię go rozbujać do 300 stopni. W każdym razie po wyrobieniu ciasta włączamy piekarnik na 1minutę żeby złapał odrobinę temperatury i wkładamy do niego wyrobione ciasto na blaszce i zamykamy drzwiczki, zostawiając wszystko na pół godziny aby wyrosło.

      Ważna rzecz! Pizza ma być pieczona na okrągłej tacce z dziurkami w spodzie (kupiłem taką w supermarkecie za 12 dzika) dzięki temu spód ładnie się upiecze no i na takiej blaszce nie ma rantów z boku dzieki temu jest inny opływ temperatury.

      Po pół godzinie wyjmujemy wyrośnięte ciasto i włączamy piekarnik tak żeby się nagrzał do 250 stopni. Po nagrzaniu wkładamy ciasto z powrotem do nagrzanego piekarnika na 6-7minut. Po tym czasie wyjmujemy z pieca (nie wyłączając go) smarujemy sosem, posypujemy serem i dodajemy resztę składników i wkładamy z powrotem na kolejne 10-12 min.

      Ważna rzecz! Pieczarek nie trzeba podsmażać. Ja nigdy tego nie robię i rewelacyjnie smakują. Trzeba je tylko pokroić w cienkie plasterki aby nie puściły za dużo wody.

      i gotowe.

      Gość_mirek
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

        http://gotowanie.onet.pl/133,katalog.html

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

          Jezu.......ciasto na pizze z cukrem,mlekiem bleeeee.....najprostszy sposób to mąka,woda(gazowana daje pulchne ciasto),drożdze i szczypta soli,deko oleju lub oliwy z oliwek,Wszystko w miskę,drożdze rozpuscic w ciepłej wodzie i do wyrośnięcia .Mi zawsze puchota wychodzi;)Smacznego

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

            najlepsza jest pizza zrobiona w domu

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

              Najważniejszy w pizzy jest piec. Nawet gdybyście dostali z dg albo innej pizzeri ciasto, jak zrobicie w piekarniku, to i tak wyjdzie jak domowa.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                co zrobic zeby domowe ciasto nie smierdzialo tak drozdzami? w pizzeriach nigdy nie ma tego posmaku.

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Przepis na ciasto na pizzę z Da Grasso lub innej pizzerii

                  kup te drozdze z biedronki sa najlepsze

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -