Witam
Za jakiś czas przeprowadzam się do Ostrowca związku z tym co Ostrowiec ma ciekawego do zaoferowania jakieś ciekawe miejsca w celu poznania nowych znajomych.
Jak szukasz ciekawych wrażeń to proponuję park na Ogrodach, najlepiej po 22. Poznasz ciekawych ludzi i wrażenia też niezapomniane.
Jak na wsi cisza spokój, osiedlowe sklepy do 20, wieczorem miasto wymiera, na weekendzie tylko jakieś łebki nocami łażą podpite i tyle
Uwielbiam, jak się wypowiadają "światowcy" rodem z pobliskich wsi, którzy najdalej od domu byli w Nowej Słupi i czują się rozczarowani brakiem rozrywek w Ostrowcu.
Niedaleko Ostrowca jest Zębiec.
Tam jest mnóstwo ciekawych rzeczy do zaoferowania w celu poznania nowych znajomości !
Ha ha i można się tam nawet zakolegować stosunkowo blisko, tylko trzeba się liczyć z kosztami, bo to jednak nieprawda, że kocha się za nic:)
1.40 wiemy, twoja stara tez tam stoi
Za to twoja stara nie musi nigdzie stać, bo prowadzi działalność chałupniczą - przyjmuje interesantów w waszym domu, gdy ty jesteś nieobecny.
A ja niebawem wyprowadzam się z Ostrowca i nawet nie jest mi przykro.
Tylko do założycielki wątku - Beaty. Ostrowiec i okolica to ładne, ciche zadbane miasto, mili ludzie.
Znajdziesz tu Browar Kultury z ciekawymi występami muzyków, artystów itp. Jest pływalnia całoroczna i letnia, dużo ścieżek rowerowych, można pojeździć po okolicy czy wyskoczyć w Góry Świętokrzyskie, do Sandomierza czy Bałtowa. Są kluby i kursy np. tańca towarzyskiego, grupy rowerowe czy piesze wycieczki. Jest kilka ciekawych knajpek. Jest sporo zielonych parków. Napewno coś znajdziesz dla siebie.
Czy ciche to zależy na jakich sąsiadów się trafi. Mili ludzie do czasu gdy nie zaczniesz jeździć z dziećmi komunikacją miejską ponieważ z wózkiem raczej nikt nie pomoże wejść do autobusu a zrobic miejsce tym bardziej. Lekarze to tylko prywatnie i najlepiej w innym województwie zarówno dla siebie i dzieci ponieważ dobrych jest tu garstka. Co do czystości to zależy co kto uważa za porządek a zarobki czy znalezienie pracy to już porażka totalna. W urzędach załatwić coś to trzeba zweryfikować przepisy samemu i przygotować się na brak wiedzy i przepisów przez pracowników.
Bardzo przesadzasz 12:03. Mam zupełnie odwrotnie doświadczenia.
12.03 ale nikt nie robi łaski ze ustapi miejsca kobiecie z wozkiem jezeli jest do tego miejsce w autobusie, wolaj od razu kierowce
Jak mam jechać do pływalni Rawszczyzna gdzie jest bardzo drogo,to już wolę Ożarów gdzie jest taniej i nie ma tłoku.