11:20. Nie umiesz czytać? Ja mam ci podawać informacje na tacy?W każdym kraju zasiłki są wypłacane na ściśle określonych warunkach, ale na ten temat poszukaj sobie w internecie i nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz pojęcia, bo tak ci wygodnie.
A sprawdź ile zarabiają odpowiedniki nasztch pielęgniarek w innych krajach, które wykazywały większą liczbę chorych? I sprawdź ile za to można kpić w Niemczech czy Angli.
Jesteś nienormalny. W czasie gdy ludzie tracą pracę Ty chcesz im odbierać jedyne czasem źródło dochodu jakie im zostało. Oj zazdrośniku takiego debilizmu dawno nie widziałem.
A ty się martwisz o tych, którym padają firmy i nie mają za co spłacać kredytów? Łatwo przyszło, łatwo pójdzie. Trzeba było się nie zwalniać z pracy, bo fajnie i wygodnie było żyć na czyjś koszt?
Daj spokój. Dla firm jest tarcza antykryzysowa. Jeśli ludzie nie będą mieć pieniędzy to firmy jeszcze długo nie wstaną bo to popyt nakręca podaż, nigdy odwrotnie. Ludzie nie będą korzystać z usług ani kupować nic poza ich podstawowymi potrzebami. Jak myślisz, dlaczego w ostatnich latach tak dobrze rozwinęła się np branża turystyczna ? Zapytaj przedsiębiorców z nadmorskich miejscowości jak 500 plus wpłynęło na ich biznes. Poza tym, jeśli chodzi o przedsiębiorców to Ci prawdziwi, z krwi i kości potrafią sobie poradzić a na miejsce słabych pojawią się nowi. Tak to działa. Masz tu przykład prawdziwego przedsiębiorcy https://wiadomosci.onet.pl/kraj/tadeusz-golebiewski-wzial-kredyt-aby-ratowac-pracownikow/w0ezvmk
Przecież parawanów było zawsze pełno, nawet przed 500+. Poza tym wakacje to luksus, a ten co nie umie zarobić własnymi rękami na luksus, to po prostu nie powinien go mieć.
O czym ty bredzisz mówiąc o tarczach?Podaj przykłady, komu te tarcze pomogły.Chyba pęknę ze śmiechu, że biorcy 500+ byli dźwignią branży turystycznej:). Zapytaj się ludzi z tej branży, co sądzą o tej grupie turystów i jak ich oceniają, jako zakały i zło konieczne. Pieprzysz, byle pisać i siać nie popartą faktami propagandę sukcesu.
Te pieniądze nie są ich tylko ich dzieci. Czy nie tak miało być? Poza tym czytam tutaj, że "pracownik sobie poradzi" nawet jak firmy padną, więc niech sobie radzi.
Zamiast zabrać ja bym dołożył pracę we wszystkie soboty. Ma taki jeden z drugim wolne, nie ma co robić, to chędoży kobietę i rodzą się właśnie tacy jak ci piszący o zbieraniu. Szkoda, że wcześniej mama i tato mieli wolne soboty.
Masz bardzo spaczoną wizję życia 11:35. Musiałeś mieć naprawdę trudne dzieciństwo. Przykro.
Nie, nie rozumiesz na czym to polega 11:29. Do osiemnastego roku życia to rodzice są odpowiedzialni za dzieci i to oni mają stworzyć im jak najlepsze warunki życia. Dla każdej rodziny będzie to oznaczać zupełnie coś innego, bo każdy ma inną sytuację. Niektórym szwankują warunki mieszkaniowe, inni nie mają jak jechać na wakacje, jeszcze innym brakuje pieniędzy na nowy komputer czy dodatkowe zajęcia. Po to są te pieniądze aby tak wzbogacić budżet, którym dysponują rodzice by większość dzieci żyła w miarę normalnym poziomie. Jeśli ktoś ma dużo pieniędzy bo dobrze zarabia zawsze może te dodatkowe odkładać na później, bo nigdy nie wiadomo co będzie za rok, czy dwa. Obecna sytuacja doskonale to pokazuje. Czego jeszcze nie rozumiesz ? Zazdrościsz innym tego, że posiadają dzieci ? W sumie to się nie dziwię, dzieci to największy skarb jaki można mieć. Tylko one po nas zostaną.
Jeszcze zostają po nas takie idiotyczne wpisy w internecie, jak Twój. Od wieków ludzie pracowali i zarabiali na utrzymanie swoich dzieci, łożyli na ich naukę samodzielnie, a nie czekali na jałmużny i jakoś populacja Polaków nie wymarła.
Idiotyczne to są Twoje wpisy, nie moje. Teraz też ludzie pracują i zarabiają. Państwo sporo im zabiera i łaski nie robi nikomu dotacją na dzieci. Niemiec czy Francuz zabiłby Cię śmiechem gdybyś mu powiedział, że pieniądze na dzieci mu się nie należą. Jeśli jedne państwa pomagają a inne nie to jak myślisz, gdzie ludziom żyje się lepiej ? No a jeśli gdzieś żyje się lepiej to się tam wyjeżdża, prawda ? Czy jest zatem w interesie państwa aby uciekali z niego młodzi obywatele i zakładali swoje rodziny gdzie indziej ? Jak coś takiego wpłynęłoby na przyszłość danego kraju ? Oczywiście z takich rzeczy nie zdajesz sobie nawet sprawy bo albo jesteś zbyt prosty albo jesteś zwykłym egoistą i ignorantem. Cóż, na szczęście nie Tobie o takich rzeczach decydować, program prorodzinny został wprowadzony i już zostanie, tak jak w każdym innym kraju. Tyle ode mnie, nie mam zamiaru dalej kopać się z koniem.
Niemiec czy Francuz zabiłby cie smiechem jakby dowiedział się ile zarabisz. biedaku
Nie bądź taką optymistką. Nie zapominaj o życiowej prawdzie, że nic nie może trwać wiecznie. Już dziś trenuj zakasywanie rękawów i szykuj się do pracy. Leżenie i eldorado niestety dobiega końca. Było miło, ale się skończyło. Z pustego, to i biskup Głódź nie naleje. Amen:)
*12:40 do 12:10.
Wychowałem swoje bez jakiejś jałmużny i uważam, że nie jest to w porządku w stosunku do innych, tak samo jak jakieś emerytury dla matek z 4 dzieci, a z 3 już nie. Zazdrościsz innym tego, że potrafili wziąć sprawy w swoje ręce? W sumie to się nie dziwię, lenistwo to największa plaga jaka może być.
Do 12.04. Dlaczego 500+ uważasz za jałmużnę? Tak jak ktoś napisał we wcześniejszym poście dzieciom się należy żeby żyły w miarę normalnie. Przecież wszyscy to biorą a nie tylko lenie. Co do leni to mądre państwo sobie może z nimi poradzić nie odbierając niczego dzieciom. A co do tych emerytur to masz rację. Dlaczego matka z trojgiem dzieci która pracowała (niestety, nie mogła się przez to poświęcić pracy w takim stopniu jakby chciała i teraz ma niższa emeryturę) nie dostanie nic a ta co opiekowała się czwórka i tylko tym się zajmowała ma teraz mieć zapłacone za to?