Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
          • Odp.: Przerwać 500+ na czas pandemi, a pieniądze przeznaczyc na służbę zdrowia

Jeśli uważasz 14:35 że dziecko jest rzeczą na którą ma być kogoś stać to jesteś idiotą. Dzieci powinny być priorytetem każdego bo na tym polega życie. Jeśli dane państwo nie zapewnia odpowiednich warunków na posiadanie potomstwa to ludzie idą tam, gdzie jest to możliwe. Tylko co w sytuacji gdy większość wyjedzie ? Zostaną sami emeryci, ciekawe jak wtedy państwo sobie poradzi ? Myśl chłopie, to nie boli. Dla takich jak Ty mądre państwa wprowadzają tzw bykowe. W Niemczech to obowiązuje, w Polsce też powinno.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Przerwać 500+ na czas pandemi, a pieniądze przeznaczyc na służbę zdrowia

Jasne. Karać kogoś, że nie ma dzieci. Może czas karać tych, których dzieci są bezrobotne.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Odp.: Przerwać 500+ na czas pandemi, a pieniądze przeznaczyc na służbę zdrowia

Gosc 18:43 Widze ze dupa boli na sama mysl o podjeciu normalnej pracy. To panstwo ma zapewnic warunki a to nie znaczy ze ma ci wyplacac kolejne pomoce, tylko stworzyc warunki do tego zebys sam zarabial wystarczajaco duzo... Zdaje sobie sprawe z tego ze trudno ci to pojac sadzac po tym co piszesz, ale sprobuj. I nie dzieci nie powinny byc priorytetem dla kazdego. Osoba ktora decyduje sie na dziecko po czym liczy na pomoce bo sama nie jest w stanie zapewnic mu bytu nie powinna miec dzieci. Wspolczuje Twojemu dziecku takiego rodzica.

Gość_Goscosc
              Zgłoś
              Odpowiedz

Coś słabo widzisz 10:45 bo normalnie pracuję, jak większość ludzi. Z żadnej pomocy nie korzystałem i nie korzystam. Pieniążki na dzieci są dodatkowo i jest to dla mnie normalne, w każdym cywilizowanym kraju jest podobnie. To Ciebie boli dupa z zazdrości. Powinni wprowadzić bykowe dla takich jak Ty, którzy potomstwo uważają za zło konieczne, na które ma być człowieka stać. Całkowicie Ci się już zwoje w mózgu chyba zlasowały.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Przeciez jako Pisior plujesz na Niemcy a gdy chodzi o socjal to nagle są swietnym przykladem.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

A kto zabroni bycia dwulicową szują? Mało takich w sejmie i rządzie i

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 98

Nie pluję na Niemców, nie chcę tylko by wtrącali się w rządzenie moim krajem. Jeśli chodzi o socjal to jest on obecnie standardem w każdym cywilizowanym kraju, od pięciu lat Polska również dołączyła do tego grona.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No taki standard, że inne kraje przez program nie mają takiej inflacji. Co świadczy tylko o tym, że Polski jeszcze na niego nie stać. Ot taka mała różnica.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Daj spokój już z tą inflacją. Ja jej nawet nie odczuwam. Na inflację ma wpływ wiele rzeczy, program nie jest tu niczemu winny. Polskę stać i rząd to pokazał. Nie jesteśmy w niczym gorsi od innych. Zrozum to wreszcie.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Program, minimalna, zarządzanie majątkiem. Tak to wszystko ma znaczenia. Jakby Polskę było stać to by nie było tej mitycznej inflacji w takiej skali, nie trzeba by było drukować złotówek itd. Ja nie jestem gorszy, ale skoro innych trzeba dotować to znaczy, że jednak są gorsi i nie potrafią sami sobie poradzić. Czy Polska jest gorsza od innych krajów? Sprawdźmy np. dziedzinę nauki i patenty. Tak jest gorsza na tle innych krajów, więc żeby się opierdzielać najpierw trzeba na to zapracować. Nie odwrotnie jak to ma miejsce.

Ja natomiast odczuwam. I mogę śmiało powiedzieć, że przez ostatnie 5 lat na samej inflacji, podatkach i parapodatkach mam swoje 400-. Także tego. Już wiesz dlaczego ty nie odczuwasz, a ja tak. Bo moje idzie do Ciebie. Czy to sprawiedliwe? no nie bardzo, bo ja teraz muszę jeszcze więcej pracować i wnosić (żeby utrzymać swój standard), a ty możesz mniej pracować i mniej wnosić. I tutaj właśnie jest sentencja całej polityki rządu. Unicestwić klasę średnią i zostawić tylko dotowanych biedaków i bogaczy na których za jakiś czas ci biedni będą pracować, bo taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Weź nie chrzań. Według takich jak Ty, ludzie powinni po dwanaście godzin pracować za ochłapy po to, żeby jakiś Janusz jechał sobie po kilka razy w roku na wakacje albo kupował nową furę do swojego garażu. Rolą zarządzających państwem jest myślenie perspektywiczne. Jeśli gdzieś indziej lepiej płaca i dodatkowo zabezpieczają pieniądze na dzieci itd to nie ma takiej siły by zatrzymać młodych Polaków w kraju. Co się stanie gdy większość z nich wyjedzie ? Tak się właśnie działo, przyrost naturalny też mamy ujemny. Czyli co ? Czekać aż ostatni zgasi światło czy robić coś, aby ludziom w końcu żyło się lepiej i opłaciło pracować we własnym kraju ? Nie wiem jaki biznes prowadzisz i mnie to nie interesuje ale wiem jedno, każdy punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W ciągu ostatnich pięciu lat sytuacja finansowa rodzin bardzo się poprawiła, ja odczuwam duży plus i żadnej inflacji póki co nie odczuwam. Pracuję tyle co pracowałem a pieniędzy mam naprawdę dużo więcej i stać mnie na więcej rzeczy. Na pewno nie chciałbym wracać do tego co było, gdy człowiek o zwykłą podwyżkę nie mógł się odezwać. Teraz to się zmieniło, zarabiam też więcej bo rynek pracownika wymógł w końcu normalność. Co prawda korona wirus może troszkę to zaburzyć ale póki co w mojej branży nic takiego się nie dzieje. Epidemia nie jest też winą rządu, takie zdarzenia losowe należy brać pod uwagę zawsze. Tak na marginesie, klasa średnia. do której też się zaliczam również korzysta z tych programów, nie wiem więc o co Ci chodzi ? Nie masz dzieci ? To do kogo pretensje ? Są już dorosłe ? W takim razie pretensje do poprzednich rządów, które nie wprowadzały normalności.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 52

Od masek ludzie zaczynają już mieć problemy ze zdrowiem, dzięki temu zaczęli zdawać sobie sprawę, że pandemia to fikcja. Dlatego też niektórzy przechodzą na przyłbice. Są to osoby, które po prostu boją się mandatów, bo ich nie stać na to. Ale są też tacy, którzy udają, że wierzą w pandemię, ale boją się do tego publicznie przyznać (tzw.tchórze) co robią z lekka z siebie idiotów, bo przecież wirusy i bakterie unoszą się w powietrzu więc to nic nie daje. Dla innych to modny dodatek do ubioru. Żenujące...

Bill Gates w telewizji CNBC publicznie stwierdził, iż jego eksperymentalne szczepionki zabiją lub zrujnują zdrowie ponad 700 000 osób na całym świecie, a odszkodowania ofiarom wypłacą rządy państw. Cały czas jest bardzo wesoły, a gdy mówi o liczbie 700 000 ofiar, gwałtownie się uśmiecha od ucha do ucha nie panując nad radością i euforią. W dalszej części wideo Alex Jones omawia problematykę psychopatycznych zapędów multimiliardera Billa Gatesa.

https://wolnemedia.net/moja-szczepionka-zabije-700-000-ludzi/

foliarz@
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak by do tego doszlo to na pewno Duda przegra. tak wiec 500+ mamy jak w banku.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Do wyborów....

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Niech Platforma da na sluzbe zdrowia przeciez nic nie dali za ich rzadow przez 8 lat a teraz madruja sie po czasie cwaniaczki

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

PO nie

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Banda idiotow, pisze zeby zabrac 500+ a sam za ta kase jezdzi na teneryfe.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 63

Ja proponuje poobcinać pensję wszystkim dyrektorom,prezesom i politykom o połowę. Doczepiliscie się 500+ i wałkujecie co troche ten sam temat. Nie widzicie że problem jest gdzie indziej. Nie widzicie astronomicznych zarobków presesów,dyrektorów i innych celebrytów. Biednemu zabrać a panicze niech się bogacą.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    1 post w tym wątku został wyłączony z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tym postem.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -