Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Przychodnia na stawkach!!!

Ilość postów: 27 | Odsłon: 976 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Odp.: Przychodnia na stawkach!!!

Czerwony status w eWUŚ mają osoby, którym prawo do bezpłatnej opieki zostało nadane (składka nie jest za nich odprowadzana). Są to: osoby pobierające zasiłek chorobowy lub wypadkowy (oraz członkowie ich rodzin) po ustaniu zatrudnienia; osoby ubiegające się o przyznanie emerytury lub renty (oraz członkowie ich rodzin); kobiety w okresie ciąży, porodu lub połogu, posiadające obywatelstwo polskie i miejsce zamieszkania na terytorium RP nieobjęte ubezpieczeniem zdrowotnym; osoby, które po wygaśnięciu obowiązku ubezpieczenia zachowały prawo do świadczeń opieki zdrowotnej w związku z ukończeniem szkoły ponadgimnazjalnej lub wyższej.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                    • Odp.: Przychodnia na stawkach!!!

Jestem na zasiłku chorobowym, więc zus powinien z automatu dać mi ubezpiezenie

Gość_gość1
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Tak, ale zawsze mają opóźnienia w ZUSie.

Wypełnij to i do przychodni idź na luzie:

nfz-szczecin.pl/files/4050_22_10_ewus_oswiadczenie_pacjent_2015.pdf

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Żeby nie było - wypełniałem dokładnie to samo.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

maja miesiąc opóźnienia? :) dziękuje. Coś i tak mi nie pasuje, bo w zusie mówili, ze będę się swiecić na czerwono, dostałam od nich zaświadczenie, że zgłosiłam w danym okresie o zasiłek chorobowy i że mogę iść z tym do przechodni, ale jak widać tutaj nie mogę. Panie twierdzą, że muszą mieć "z gory" info w Ewusiu, żebym mogła przyjść po deklaracje

Gość_gość1
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

U mnie było 1,5 mies. Wypełniłem to wyżej i wyciągnąłem kartę. Ustawa Ci na to pozwala!

Zauważ, że na dole masz to:

POUCZENIE

Zgodnie z art. 50 ust. 16 pkt 2 i ust. 17 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki

zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych w przypadku złożenia oświadczenia pomimo

braku prawa do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych osoba, której

udzielono świadczenia opieki zdrowotnej, jest obowiązana do uiszczenia kosztów tego świadczenia,

chyba że w chwili składania oświadczenia działała w usprawiedliwionym błędnym przekonaniu, że

posiada prawo do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziękuje Ci bardzo kimkolwiek jesteś dobry człowieku, mam nadzieje, że uda mi się to jakoś załatwić

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

nadal jednak nie jestem w stanie zrozumieć jak mogłam chodzić do lekarza w grudniu, jeżeli od czerwca jestem tam wyrejestrowana…

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -