Felice powiedz mi proszę jak odnosisz sie do smierci małych dzieci. Co twój bóg na to? W piatek zmarł mały chłopiec. Rok walczył z chorobą. Bóg go zabrał, zeby zasilic armie aniołków.Pytanie- po co? Mało mu duzych aniołów? Jak to wytłumaczysz ty, nawiedzona? Czekamy na odpowiedz. Bo wszystko łatwo tłumaczysz, dopoki nie dotyczy to bezposrednio ciebie ani twoich dzieci.
Ponieważ to publiczne forum, więc ja odpowiem:
1. Bóg pisze się z dużej litery. O jakiego "boga" tobie chodzi - nie wiem.
2. Rodzimy się i umieramy - jedni po 80 latach, inni po 3 dniach. Jesteśmy tu tylko na chwilę. A inni (uwaga, uwaga!) nawet nie mają szansy się urodzić, gdyż zabija się ich jeszcze w łonie matki.
Pytasz gdzie był Bóg? To samo pytanie często zadawali ludzie, którzy przeżyli holocaust. A Bóg stał obok nich, za kratami. Razem z nimi szedł do komory gazowej, razem z nimi umierał miliony razy. Wiec jeżeli pytasz się gdzie był Bóg jak chorował ten chłopiec, to ci odpowiem - cały czas był przy jego łóżku. A kiedy umierał trzymał go za rączkę.
To nie Bóg wysyła na ludzi choroby - Bóg dał nam rozum, abyśmy my uczyli się jak z nimi walczyć. Czasami jednak jeszcze za mało wiemy. A czasami używamy go w niewłaściwy sposób - zatruwamy sami np, jedzenie, które później spożywamy. I mamy coraz więcej przypadków zachorowań na nowotwory. Temu też jest winny Bóg, czy ludzka pazerność?
Dla jednych jest Bóg a dla innych Bóg. Nie pouczaj więc a czytaj ze zrozumieniem.
Felka trzeźwieje po imprezie to ciemniak ją zastępuje
No to ładnie,nie dość że w pracy pisze na forum prywatnie,to jeszcze trzeźwieje.
Toteż odpowiadam. Jak mogę trzezwiec skoro wzoraj nie piłam?
Żeby odpowiedzieć założycielowi wątku trzeba zbyt dużo trudu. To tak jakby człowieka uczyć od początku. Daruję sobie.
Jak ty mnie zainponowałeś w tej chwili Ciemniak
To wina szczepień, to w dużej mierze powoduje nowotwory. Wina też rodziców którzy wierzą tylko w chemię, chemia nie leczy ani nigdy nas nie będzie leczyć. Dr. Jaśkowski "z nowotworem będziesz żyć dłużej niż po chemioterapii". To tyle.
antyNwo - już nie chce mi się z tobą wchodzić w dyskusję. Ale nowotworu głównie powodują środki chemiczne używane przy produkcji żywności. Skąd masz te swoje informacje, że szczepienia?