Każda osoba - noworodek, nastolatek, bezrobotny, urzędnik, pracownik czy prezes firmy - w zeszłym roku musiałaby zapłacić 25 176 zł na wydatki państwa Polskiego.
Podzielono wszystkie wydatki przez wszystkich obywateli - tyle pieniędzy wydanych przez rząd średnio przypada na obywatela. Skąd państwo ma na to pieniądze? Oczywiście z podatków, opłat i danin. A przecież osób które nie zapłaciły tej kwoty są w Polsce miliony. To znaczy że reszta - które pracuje w sektorze prywatnym - pracuje na resztę by opłacić jej rachunek - bo część podatków państwo wypłaca samo sobie poprzez pensje nauczycieli, urzędników czy polityków.
Rachunki za poprzednie lata.
https://for.org.pl/upload/komunikat-92018rachunek-od-panstwa-za-2017-rokpdfforrachunek2017w2-1.jpg
Z roku na rok rachunek jest coraz większy! Każdy pracujący człowiek musi płacić coraz więcej w podatkach!
Zwiększyć podatki.Rząd potrzebuje więcej pieniędzy.Ci co zarabiają powyżej 10 tys.powinni płacić 70 procent podatku.
A bogatym zabrać mieszkania większe niż 15 mkw. I oddać biednym samochody i samoloty bogatych.
A taki jeden tutaj cały czas "ja nie odczuwam", "w krajach Europy też tak jest".
A co Platforma dała? Ośmiorniczki i Amber Gold sprzedali stocznie i kopalnie a Tfusek byl poddanym Merkelowej PIS coś przynajmniej daje a jak bierze to im sie należy bo pracują ciężko i coś robią.
Przecież wyżej masz napisane czyje "daje"... Ośmiorniczki możesz kupić w Lidlu (są tańsze od wołowiny) jak tak bardzo Ci ślinka cieknie.
Idź być trollem gdzie indziej
Zawsze pytam się przy tych opowieściach o papiery na nie i zawsze wstawiane są te same pierdoły od 1990 roku, kopiuj wklej a zawsze coś się przyklei.
Balcerowicz musi odejść!
Wychodzi cena wszystkich plusów ii dej dej dej
Nie ośmieszaj się 10:03.
Efekt rozdawnictwa, tak jak przedmowca pisał. 500plus i inne swiadczenia dla nierobow, te pieniadze nie biora sie z nikad. Ja wiem ze nietkorzy z mysleniem sa na bakier ale zastanowcie sie... zeby dac trzeba zabrac. Panstwo nie ma wlasnych pieniedzy tylko dysponuje tym co zabierze...
Twój post to efekt zazdrośnictwa 10:17. To, co nazywasz rozdawnictwem jest standardem w innych krajach. To Twoje myślenie jest chore. Państwo zabiera cały czas i nie jest żadną łaską to, że wspiera rodziny, które na to państwo łożą dużo więcej niż tzw single. Ludzie, którzy nie mogą znieść programu 500 + są zwykłymi zazdrośnikami, nikim więcej.
W innych krajach standardem nest aborcja na życzenie i małżeństwa gejów. Czemu rząd PiS tego nie wprowadzi?
I lepiej jest zabierać i oddawać mniej przez koszty biurokracji i transferow z urzędów do ludzi czy zostawić ludziom te pieniądze w kieszeni?
Masz z dupy argumenty 11:15. Co Ty w ogóle porównujesz ? Nie pogrążaj się. Jeszcze raz powtarzam, zazdrość nie jest dobrym doradcą. To tak jak jakbym ja zazdrościł młodym ludziom, którzy teraz nie płacą podatku dochodowego od swojej pracy i dzięki temu mają więcej. Nie, nie zazdroszczę im, cieszę się, że mają taka możliwość, której ja nie miałem bo były złe rządy w kraju. Jakoś nie pamiętam aby wtedy podatki były mniejsze, nie. Płaciło się je tak samo i wiecznie mówiono, że trzeba zaciskać pasa. Teraz przynajmniej człowiek nie boi się o przyszłość.