Jakby tak odzyskać część tych miliardów na elektrownię w Ostrołęce, to może energia by tyle nie zdrożała.
Kłamiesz 12:47, wszyscy więcej zarabiają.
Nie siej daje newsów, rachunek mam taki sam jak w tamtym roku a nawet mniejszy trochę.
Nie siej daje fake newsów. Rachunek mam prawie 50 zł więcej niż w tamtym roku, a to tylko za prąd. Tyle samo mam więcej za wodę i 25zł wiecej za czynsz.
12:23. Brednie wypisujesz. Za wymianę licznika nie płacisz. Za zużyty prąd należy płacić w terminie, i wysokość raty taka jak na rachunku.
Ja płaciłem 40zl. za nową plombę na liczniku, więc jednak się coś płaci...
15:05.Zapłaciłeś za zerwana plombe. Nie za wymianę licznika. Płaci za plomby zerwane, za zgodą zakładu, lub plomby zerwane bez zgody.
Coś bredzisz wymiana licznika nie kosztuje
Jak sie chce przedpłatowy to się płaci. Było brać zwykły. To byłby w cenie prądu. Proste
Rachunki będą większe ze względu na pojawienie się nowej opłaty mocowej która w przypadku gospodarstw domowych będzie stawką miesięczną, zależną od rocznego zużycia energii elektrycznej i płatną za punkt poboru energii. Poziom opłaty mocowej wyniesie:
dla zużycia poniżej 500 kWh energii elektrycznej – 1,87 zł;
dla zużycia od 500 kWh do 1200 kWh energii elektrycznej – 4,48 zł;
dla zużycia powyżej 1200 kWh do 2800 kWh energii elektrycznej – 7,47 zł;
dla zużycia powyżej 2800 kWh energii elektrycznej – 10,46 zł.
Dla pozostałych grup odbiorców opłata ta uzależniona będzie od ilości energii elektrycznej pobranej z sieci w wybranych godzinach w ciągu doby – w dni robocze od 7:00 do 21:00 – i wyniesie 0,0762 zł/kWh.
Ja nie zauważyłem różnicy. Rachunek mam normalny.
Złodzieje kradną na potęgę, a naród dostaje po kieszeniach. Drożyzna sięga zenitu, a ta banda ma się dobrze i żyje ba koszt podatnika.