Komunistyczne myślenie z czasów stalinowskich to rady osiedlowe. Stare dziady pamiętają czasy pepeeru, czasy komitetów i sekretarzy to im się zachciewa.
Byłam na zebraniu Rady Osiedla w ubiegłym tygodniu. Poszedłem z czystej ciekawości zobaczyć czym się zajmuje ta finansowana z budżetu organizacja. Takich tłumów na spotkaniu z lokatorami jeszcze nie widziałem. Lokatorów było trzech, a raczej troje, ja sąsiadka i jeszcze taki znany mi z widzenia. Ale za to lanserów pełna sala. No i dyskutowali między sobą, oskarżali się nawzajem, rzucali hasła" czy dycha wystarczy " Żadnych tematów trapiących ludzi, mieszkańców osiedla. Mam nadzieję, że relikt komuny, skansen PRL-u, prezydencki elektorat zniknie raz na zawsze, ewentualnie przeniesie się do Brukseli.
Dziś 17,03. Kto ty jesteś ?. ONA czy ON a może ONO, ale jak mawiał niedawno klasyk można sobie dowolnie zmieniać płeć. Tobie nie podobają się rady osiedlowe i jest to oczywiście dozwolone, ale przeistaczać się w trakcie pisania na forum spowodowało poważny uszczerbek na twoim zdrowiu, o czym świadczą twoje wywody a szczególnie ostatnie zdanie.
E tam. Socjalizm pisu to powrot brezniewa
Z oświadczeń majątkowych Andrzeja Broda-Broda, Radnego Rady Powiatu dowiadujemy się, że dieta Przewodniczącego Rady Osiedla w latach 2021 i 2022 to 1800 zł (za cały rok chyba).