A ja widziałam zachowanie Pani Mazurek na festynie dla Ignasia. poniżej krytyki brak kultury i wychowania, jak ona krzyczała na jakąś panią i na chyba swoje dziecko to szok. Aż dziwne że odpowiednie instytucje nie zainteresują się wychowaniem w stosunku do dzieci tej Pani.
Eldorado w którym prezesem jest Tata jednej z radnych ale ona ma chyba upoważnienie od niego żeby współpracować z radami osiedla.
Gościu 15:11 z KRS wynika, że mąż pani Pikus jest wiceprezesem. Również mówili o tym w Radio Ostrowiec kilka dni temu w kontekście afery w radzie osiedla Ogrody.
Wygląda na to, że ta pani w pewien sposób pacyfikuje rady osiedlowe. Jak twierdzi z większością współpracuje. W mojej ocenie jest to niejako kontrola radnej miejskiej nad radami osiedla i monitorowanie, co w trawie piszczy. Jest to ważne w kontekście wyborów samorządowych. Czy w Ostrowcu rady osiedlowe działają wobec tego na zasadach demokratycznych?
Skoro z rady osiedla Ogrody w ramach braku zgody na takie praktyki połowa radnych zrezygnowała z mandatu a wybory muszą być powtórzone tzn. że ludzie zaczynają się buntować. To dobry znak.
Też tak uważam że skoro 9 osób zrezygnowało, to te sześć które zostało jest chyba z nimi coś nie tak. Dziwi tylko fakt że Radna Miejska jeszcze pozostaje w radzie osiedla czyż by również chciała coś ugrać promując swoją osóbe kosztem rady jak Pani od strajku kobiet
trza się trzymać razem w kupie i tsza dobrze radzić ale za dobrom kase
No faktycznie, el'dorado dla niektórych:)
Zbędna taka nie jest, pod warunkiem że chce się zrobić coś dobrego dla dobra mieszkańców, a nie promować się kosztem tej jednostki. Przedewszystim radni gminy nie powinni być w radach osiedlowych. Ni ale na ogrodach jest inaczej jedną Pani weszła do rady miasta, rada nadzorcza to i jeszcze do rady miasta dodatkowo pracuje więc jak tu pogodzić wszystko. Jest się tylko ,, mentalnie" A nie fizycznie bo nie sposób pogodzić tyle funkcji na raz. Ale jak widać niektórzy w naszym mieście mają wytarte czoło i wygurowane aspiracje i własne tego.
15:45 Naucz się ortografii
Śmiać mi się chce jak ktoś piszę o ortografi może po prostu komuś się źle wcisneło na klawiaturze.