Jest taki film "Hitler na haju" na stronie cdaPL i tam w tym filmie jest mowa jak leczono u Adolfa różne przypadłości, w tym problemy jelitowe. Właśnie w bardzo podobny sposób :)
Za pomocą przeszczepu... niestrawionej treści jelitowej :)
TELEFAKTY - 13.01.2023 r. https://www.youtube.com/watch?v=hd6Shkyt0Ro
"Clostridium difficile występuje powszechnie w środowisku, a także stanowi składnik flory fizjologicznej przewodu pokarmowego niektórych gatunków zwierząt – nie dotyczy to jednak człowieka. Wyjątek stanowią niemowlęta i małe dzieci, skolonizowane w około 70% przypadkach, jednak u nich obecność bakterii jest zazwyczaj bezobjawowa. Prawdopodobnie związane jest to z niewykształceniem odpowiednich receptorów w nabłonku jelitowym. Częstość występowania drobnoustroju u dorosłych wynosi około 3% i niektóre źródła zaliczają go do flory fizjologicznej. "
https://pl.wikipedia.org/wiki/Clostridium_difficile
https://pl.wikipedia.org/wiki/Aminoglikozydy są ototoksyczne (uszkadzają narząd słuchu)
Najgroźniejszym powikłaniem w przypadku stosowania klindamycyny jest rzekomobłoniaste zapalenie jelit spowodowane rozsiewem Clostridium difficile.
Siekane jądra byka, czyli chyba coś na wzór Hormonalnej Terapi Zastępczej (testosteron)?
ttps://naostro.info/rada-spoleczna-ostrowieckiego-szpitala-w-nowym-skladzie/?fbclid=IwAR2Wps-szhAHHnygGWF7bmOYXUDls2DISSJGKQQ-EOXBwBUAwDtN6LK9u9c - nowi doradcy dyrektora szpitala
Homeopatia ? Podobno Ewa Kopacz wprowadziła do polskiej medycyny homeopatię, jako coś co jest skuteczne / działa ? https://www.rankinglekarzy.pl/magdalena-klimas/ostrowiec-swietokrzyski-10404
dr Agnieszka Batóg https://nauka-polska.pl/#/profile/scientist?id=283151
Specjalności: żywienie człowieka
Tytuł pracy: Uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku mięsa wołowego w województwie świętokrzyskim
Klasyfikacja: technologia żywności i żywienia
Charakterystyka: Celem pracy było określenie specyfiki zachowań konsumentów zamieszkujących woj. świętokrzyskie wobec wołowiny, z uwzględnieniem wielorakich aspektów ich postaw na rynku mięsa wołowego. Zamierzenia te stanowiły próbę znalezienia odpowiedzi na pytanie „dlaczego konsumenci zamieszkujący region Polski o relatywnie niekorzystnych wskaźnikach makroekonomicznych charakteryzują się równie wysokim poziomem spożycia wołowiny, jak konsumenci reprezentujący województwa o najbardziej korzystnych parametrach?”, co było zgodne z celami określonymi w założeniach Projektu „ProOptiBeef”, w ramach którego zrealizowano niniejsze przedsięwzięcie naukowo-badawcze. Przeprowadzone badania własne o charakterze pierwotnym oraz odniesienie ich wyników do danych literaturowych umożliwiło weryfikację przyjętych hipotez i realizację celów szczegółowych rozprawy, co w konsekwencji stanowiło podstawę udowodnienia słuszności przyjętej tezy pracy. Stwierdzono, że zachowania konsumentów, mieszkających w woj. świętokrzyskim wobec wołowiny, nie różnią się zasadniczo zarówno w swojej istocie jak i determinantach, od stwierdzanych tendencji dla ogółu populacji polskiej. Określono czynniki konieczne dla uaktywnienia popytu na ten rodzaj mięsa, jakimi są m.in.: determinanty jakości mięsa, obawy związane z jego spożywaniem i preferencje wobec miejsc zakupu. Elementy te powinny być uwzględnione zarówno w strategii komunikowania marketingowego, a zwłaszcza informacji zamieszczonych na opakowaniach wołowiny, jak i w strategii dystrybucji. Sformułowane stwierdzenia oraz wnioski, mają charakter zarówno poznawczy jak i aplikacyjny. Z jednej bowiem strony uzyskane dane wzbogacą wiedzę z zakresu zachowań konsumentów na rynku mięsa wołowego w interesującym ze względów makroekonomicznych i kulturowym regionie Polski; z drugiej natomiast mogą być wykorzystane przez lokalnych operatorów na tym rynku, zarówno producentów, handlowców, przedstawicieli kanału HoReCa, ale również edukatorów w zakresie żywienia człowieka.
To ile wołowiny można by zakupić w zamian za innowacyjną metodę lecznia infekcji bakteryjnej?
(...) Gdy od 1 marca 2011 r. zmieniano zasady nocnej i świątecznej pomocy medycznej, wiele środowisk alarmowało, że nowe rozwiązania to zachęta do spychologii. Bo nowy system dawał wprawdzie pacjentowi prawo skorzystania z dowolnej placówki (zniesiono rejonizację), ale to oznaczało, że nikt nie będzie się poczuwał do odpowiedzialności za pacjentów, skoro wszyscy za to odpowiadają. (...)
https://wpolityce.pl/polityka/152432-to-ewa-kopacz-przeprowadzila-reforme-pomocy-medycznej-utrwalajaca-zasade-spychologii-ktora-kosztowala-zycie-25-letnia-dominike
https://niezalezna.pl/59851-setki-ofiar-klamstw-ewy-kopacz-chorzy-na-grype-nie-musieli-umierac
http://web.archive.org/web/20171209145216/https://studioopinii.pl/archiwa/12285
http://web.archive.org/web/20171209145216/https://studioopinii.pl/archiwa/12285/2
http://web.archive.org/web/20171113134729/http://studioopinii.pl/archiwa/12285/5
Sejmowa Komisja Zdrowia nie zaprotestowała przeciwko umieszczeniu w ustawie „Prawo farmaceutyczne” zapisów mówiących o tym, że:
- produkty homeopatyczne nie muszą wykazywać dowodów skuteczności terapeutycznej
- produkty homeopatyczne mogą być dopuszczane do obrotu w sposób uproszczony tzn. nie muszą przechodzić żadnych badań kontrolnych. Podstawą zaś ich rejestracji może być pseudonaukowe piśmiennictwo homeopatyczne.
W ten sposób firmy homeopatyczne zarejestrowały np. zwykły cukier, jako „lekarstwo” przeciw grypie. A jest to tylko jeden tego typu produkt spośród kilku tysięcy tzw. „leków” homeopatycznych. W opinii środowiska lekarskiego decyzja Sejmowej Komisji Zdrowia urąga współczesnej wiedzy medycznej i ośmiesza polską naukę. Wielu lekarzy podejrzewa, że podłożem tej decyzji może być niezgodny z prawem lobbing. (...)
http://web.archive.org/web/20170608052530/http://sceptycy.org/?page_id=70
Gościu 23:01 są i pradziadkowie w tej Radzie. Gratuluję.
Jeden z nich nawet wysławiać się w dostatecznym stopniu nie potrafi, a co dopiero mówić o jakiejś wiedzy. Chodzi na spotkania od lewa do prawa. Ostatnio był w OBK na spotkaniu z premier Szydło. On już nie ma nawet resztek honoru.
Macie na myśli Pana radnego, który jest też w Radzie Nadzorczej osiedla Hutnik?
Radę w nowym składzie powołano podczas wczorajszej (środa, 18 stycznia) nadzwyczajnej sesji Rady Powiatu Ostrowieckiego:
01. Danuta Barańska - przewodniczącej rady / przedstawiciel starosty
02. Agnieszka Batóg
03. Małgorzata Bień
04. Józef Grabowski
05. Marcin Jabłoński
06. Magdalena Klimas
07. Małgorzata Krysa-Kowal
08. Mariusz Łata
09. Krzysztof Ołownia
10. Włodzimierz Sajda
11. Paweł Walesic
12. Łukasz Witkowski
13. Krzysztof Huszaluk - Przedstawiciel Wojewody Świętokrzyskiego