3 220 zł dla przewodniczącej Rady Miasta Ostrowca Świętokrzyskiego (funkcję tę pełni Irena Renduda-Dudek), 2 898 zł dla wiceprzewodniczących (Joanny Pikus i Marty Woźnckiej-Kuzdak), 2 737 zł dla przewodniczących Komisji Rady Miasta, 2 415 zł dla Zastępców Przewodniczących Komisji Rady Miasta i 2 254 zł dla radnych Rady Miasta Ostrowca Św. – tak wyglądać będą diety „po podwyżkach”. – Ja nie spotkałem żadnego z wyborców w naszym mieście, który by w czasie pandemii tak wysoką podwyżkę wynagrodzenia otrzymał, także jest to co najmniej niefortunne, jak nie niestosowne – mówił podczas poniedziałkowej (29 listopada) sesji rady Miasta Ostrowca Św., Mateusz Czeremcha, radny niezrzeszony.
Bardzo słuszna uwaga radnego Czeremchy, że podwyżki zaproponowane w uchwale są bardzo wysokie i nikt radnych nie pytał czy radni chcą taką podwyżkę diety otrzymać, ewentualnie w jakiej wysokości. Więc po co są radni?
To ciekawe na co przeznaczy Radny Czeremcha tą podwyżkę skoro był przeciwny.
To może radny przekaże swoją nadwyżkę, no nie wiem, na fundację przeciwdziałającą przemocy wobec kobiet lub walczącej o równe prawa dla kobiet albo fundację pomagającą ofiarom przemocy domowej? Przecież równie dobrze mogą zrzec się całości diety skoro kryzys i pandemia... Dobry przykład a potem krytyka.
korzystamy z tego, ponieważ praca społeczna jest trudna. Po wielu latach pracy społecznej czujemy wypalenie w jakimś sensie i te pieniądze są w jakimś sensie jakąś rekompensatą za nasza pracę dają.
Uwagi Pana Czeremchy są takie że w czasie Sesji nie siedzi się w samochodzie
Kiedy sprawa?
PisdaŁ podwyzki. Brawo
Znasz jakiś zakaz co do tego może?
Posłuchaj sobie sesji jak pyka u jednego radnego kierunkowskaz ! Na tej właśnie sesji chyba jakieś zasady są bo nie można prowadzić samochodu i chyba rozmawiać czy używać urządzeń takich jak tablet GSM ?
Piszesz głupku 10:51 o sprawie radnego miejskiego z KWW? Nie wiem, czy jedna czy dwie sprawy ma.
Jeśli jakiś radny czuje się wypalony to kto go tam trzyma na siłę 09:58 ? Powinien ustąpić miejsca komuś, kto jest pełen energii i chęci do działania.
SHOW MUST GO ONE w wydaniu radnego Czeremchy, to norma. Łatwo udawać szlachetnego mając świadomość, że temat i tak będzie przegłosowany, bo kto inny ma większość w Radzie, a w finale kasa i tak się będzie zgadzać. Już nikt w Ostrowcu nie łapie się na takie numery, dlatego szkoda zachodu na show i może warto skupić się na konkretnych działaniach na rzecz wyborców? Jakoś w tej kwestii nie widać sukcesów na koncie pana radnego.
Takie wypalenie gościu 11:59 widze u radnego KWW, który jeszcze słowa nie powiedział na radach, ciągle patrzy w stół, jak nieprzygotowany uczeń w ławke. Chyba, że to jakaś inna przyczyna.
Skoro ktoś jest wypalony tzn. że niema już pomysłu na to miasto, a siedzieć sobie od tak i nic nie robić też jest nie fair, ustąp nowemu, młodszemu, który ma kupe pomysłów i energie do działania. P
Ale boicie się przydupasy KWW radnego Czeremchy. To musi zastanawiać każdego średnio myślącego wyborcy , co macie za skórą. Skąd ta potworna alergia, żeby tylko władzy w mieście nie przejął PIS.
Jest już termin rozprawy sądowej tego "kryształowego radnego"?