Zastanawia mnie skąd czerpią wiedzę o mieszkańcach, która zalicza się do kategorii informacji wrażliwych, w rozumieniu Ustawy o ochronie danych osobowych.
Jeśli chodzi o zebranie, zgadzam się w całości. Takie blebleble i pokazanie się naszych władz. Ale ta praca społeczna jest robiona przez cały rok, jeśli ktoś jeszcze nie zauważył:-) A zebranie to rzeczywiście miniony relikt, przyznaję.
A jeśli chodzi o siedzibę os. Trójkąt zapraszam do obejrzenia świetlicy. Kłaniają się lata 50 i 60 w każdej rzeczy. Mnie to osobiście nie przeszkadza bo to tylko jest po to by porozmawiać. No z mojej strony tyle.
Ogrodzony plac zabaw dla dzieci z huśtawkami, zjeżdżalniami itp., ogrodzone boisko wylane asfaltem z bramkami i koszami do koszykówki, posadzenie kilkudziesięciu drzew na małym osiedlu, zorganizowanie Dnia Kobiet, organizowanie corocznych festynów dla mieszkańców osiedla, Mikołajki dla dzieci, kosze na śmieci, Dzień Seniora, budowa parkingu, zalanie dziur w asfalcie i pewnie jeszcze wiele rzeczy o których teraz nie pamiętam. Dodam jeszcze że nigdy nie dostałem za to nawet złotówki, a poświęciłem mnóstwo swojego czasu, swój samochód, grafik w pracy jest robiony "pod moją" społeczną pracę dla osiedla, trochę swojej prywatnej kasy na to by było na osiedlu fajniej. Czy gosc a teraz rozumiesz co miałem na myśli? Taka rada może to i nie tylko zrobić dla osiedla. Dodam, że jestem w tej Radzie dopiero 1 rok i tyle się wydarzyło :-) I na koniec. Poprzednia Rada działała długo i właśnie ma się czym pochwalić. Nie wspomnę o tablicach informacyjnych, o Panu, który przez cały dzień przyklejał na drzwiach klatek ogłoszenia o Dniu Kobiet i za to mu nikt nie dał nawet złotówki. Ok, dzisiaj tyle i mam prośbę. Jeśli ktoś czegoś tu jeszcze nie rozumie, niech sobie odpuści pisanie.
Jeśli pracujesz w instytucjach miejskich czy powiatowych to nie należy ci się nic z RO. Z czystej przyzwoitości, że posadkę dostałeś po znajomości.
No tak, tylko to było narzucone przez mieszkańców właśnie. Zatkało ruskie cacao?
NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -TO BANDA DARMOZJADÓW.
A może tak rozliczyć radnych, którzy dostają kasę a nic nie robią, Nawet na zebrania nie przychodzą aby spotkać się z mieszkańcami, Może się wstydzą a może koronawirus przeszkodził.
20;27 zasług co nie miara.Wygląda na to, że nie macie Spółdzielni mieszkaniowej, bądź Wspólnoty, bo u mnie na osiedlu takie prace jak:Ogrodzony plac zabaw dla dzieci z huśtawkami, zjeżdżalniami itp., ogrodzone boisko wylane asfaltem z bramkami i koszami do koszykówki, posadzenie kilkudziesięciu drzew,kosze na śmieci,budowa parkingu, zalanie dziur w asfalcie....wykonuje spółdzielnia, natomiast zorganizowanie Dnia Kobiet, organizowanie corocznych festynów dla mieszkańców osiedla, Mikołajki dla dzieci.. to może być w gestii rady osiedla.Więc nie rozpędzaj się z tymi zasługami.
No bo to jest 11:13 tak jak piszesz. Zrobiła spółdzielnia np. ogrodziła plac zabaw - przypisała to sobie rada osiedla, jako współpraca ze spółdzielnią. Rada zorganizowała piknik dla mieszkańców we współpracy ze spółdzielnią - zasługi dla rady i spółdzielni - obydwie strony zadowolona, a za imprezkę zapłacili wszyscy spółdzielcy, nawet pan Kowalski, który na pikniku nie był. Ale w rocznym sprawozdaniu napisane ho ho , ile to narobiliśmy.
11 13 a podasz które to jest osiedle? Bo ja jestem ciekawy bardzo? No chyba że będziesz udawał że tego nie przeczytałeś teraz?
11 13 i 11 32 mam nadzieję że kiedyś będziecie przechodzić w zimie koło nowego budynku Rad osiedlowych a ja wam pomacham z ciepłego pomieszczenia pijąc kawkę :-) Budynek szybko rośnie. Ale będzie fajnie tam posiedzieć
Nie rozumie aluzji "działaczu"dlaczego miałbym udawać, że czegoś nie przeczytałem, chociaż tak szczerze, to nie było bardzo co czytać, no ale niech będzie. Przeczytałem i w załączeniu przykłady z mojego osiedla.U ciebie zapewne byłaby to zasługa "działaczy" mod siedmiu boleści, więc popatrz i ucz sie!
https://zapodaj.net/8e70e81c726b7.jpg.html
https://zapodaj.net/96cdcc705c196.jpg.html
https://zapodaj.net/f1387995f96c7.jpg.html
https://zapodaj.net/d67d2a502d9f2.jpg.html
https://zapodaj.net/d301396a213f2.jpg.html
Jest to zasługa mieszkańców którzy współpracują z obecną Radą Nadzorczą.
Gościu 18:43 zabawne; picie kawy w towarzystwie ludzi z rady osiedlowej to dopiero
przyjemność.
Dlaczego wyrzuciła Rada Osiedla Stawki brzydkie kaczątko z Balu Seniora?
Powtarzam,powinno się likwidować niepotrzebne twory z epoki PRL-U,zaznaczam że niepotrzebne czyli rady osiedlowe,spółdzielnie mieszkaniowe itp. Normalną sprawą jest ,że osiedlem ktoś ma uczciwie zarządzać a ta uczciwość ma polegac na tym że decyzja o choince koło bloku x nalezy do zarządcy osiedla.Z informacji jaki posiadam najlepiej funkcjonują wspólnoty mieszkaniowe w przypadku blokowisk.Niechaj rada tej wspólnoty sobie będzie ale na zasadzie działalności charytatywnej a kasę na choinkę obok bloku x należy wziąć z kiesy wspólnoty a nie z urządu miasta.Urząd miasta ma wystawić piekną choinkę świąteczną w punkcie centralnym miasta jak dotąd jest prakrtykowane.