Na szczęście odwołali referendum. To był głupi pomysł od początku.
Tylko ludzie zniewoleni nie mają własnego zdania i niechca aby ini mieli swoje,głosowanie w referendum jest moim prawem a nie obowiązkiem dlatego chcę i skorzystam z tego przywile jakie daje mi obecna władza ,zaznaczam pierwsza niepodległa .Swoją drogą jestem zdumiony tym jak duża grupa społeczeństwa sprowadza referendum do tkz.gry politycznej,opozycją boi się głosowania które w przyszłości może być wiążące dla przyszłej władzy .Czego boi się potencjalny wyborca ?
Ja jestem zdumiony, że uważasz się za patriotę, a nie szanujesz własnego języka. Skoro taka władza niepodległa, to dlaczego premier podpisał fit55 i twierdził, że inaczej się nie da, bo musielibyśmy wyjść z UE? Gdzie ta niepodległość? Także takie bajki misiu to powtarzaj na waszych spędach. Tam ci może uwierzą.
Dla Ciebie wszystko jest ‘podległe’, albo ‘niepodlegle’. A przecież jest jeszcze ‘współistniejące’.
To chyba dla Ciebie. Coś niepodległe może być podległe? Z definicji logiki:
"Zaprzeczeniem zdania p (nieprawda, że p) nazywamy takie zdanie (~p), które jest fałszywe, gdy p jest prawdziwe, a zdanie (~p) jest prawdziwe, gdy p jest fałszywe.
Prościej można powiedzieć, że zaprzeczeniem prawdy jest fałsz, a zaprzeczeniem fałszu jest prawda."
KOMUNIKAT WYBORCZY:
http://img.liczniki.org/20230824/FB_IMG_1692892713059-1692895075.jpg
Jeśli nie rozumiesz, to nikt nie będzie ci w stanie tego wytłumaczyć.
Pragnę zauważyć, że nie jesteśmy tu na lekcji matematyki i zwykle piszemy językiem potocznym, czasem mało precyzyjnie. Dlatego w moim wpisie z 16:10 kluczowym wydaje się być przecinek przed ‘albo’, który jakby zastępuje dodatkowe ‘albo’, co w sensie logicznym czyni to zdanie typu albo-albo (alternatywa wykluczająca).
Spróbuj teraz uchwycić sens mojego zarzutu do Twojej sugestii o konieczności bezwarunkowej ‘niepodległości’, która jednakże przy ‘współistnieniu’ państw stowarzyszonych, w ściśle określonym zakresie, może być i jest cedowana organizacji nadrzędnej.
Język potoczny to nie jeżyk pisany. Jeśli nie wiesz tak podstawowych rzeczy (klasa podstawowa) to jak chcesz przekonać kogokolwiek do swoich myśli? To mniej więcej teraz tak , jak z TVP. Jak TVP teraz powie, że 2+2=4 to zanim, ktoś w to uwierzy to sprawdzi ze cztery razy.
Ps. Uchwyciłbym sens w twojej wypowiedzi, jakby tam jakikolwiek sens istniał.
" kluczowym wydaje się być przecinek przed ‘albo’,
Przed albo nie stawia się przecinka. Każdy Polak to wie. Kim zatem Ty jesteś?
Błysnąłeś jak chrząstka w salcesonie.
Albo jesteś głupi, albo udajesz.
;)
Patrząc na twoją składnie zdania, to głupi z nas dwóch jesteś właśnie Ty. Pytanie: Po co rząd zatrudnia takich analfabetów, jak Ty? I czy chce się z nimi identyfikować, czy po prostu tworzycie odrębny upośledzony byt?
XD
23:41; język potoczny to nie jest język pisany? Nie medrkuj głupcze.
01:34 Oczywiście. Język potoczny nie jest tożsamy z językiem pisanym (odsyłam do słownika). Każdy prawdziwy Polak to wie. Powtórzę pytanie. Kim Ty jesteś, skoro nie jesteś Polakiem? I dlaczego spamujesz to forum? Kto Ci za to płaci? Bo nie sądzę, aby można pisać takie dyrdymały jak Ty, zupełnie za darmo.
Nikt nikomu nie płaci za pisanie na forum 01:40. Ludzie mają różne poglądy i nie zawsze będą one zgodne z Twoimi. Potrafisz to zrozumieć ?