Po pierwsze: odnośnie słowa "NASZE"
Pieniądze, które trafiają do budżetu (w tym także i mojego męża), są nasze wspólne - wszystkich Polaków, a nie twoje, czy mojego męża.
Po drugie: odnośnie słowa "KUPILI"
Podział środków budżetowych następuje zgodnie z ustawą budżetową przyjętą w drodze procedury legislacyjnej i leży w gestii konstytucyjnie wybranych w wyborach, organów władzy.
Po trzecie : odnośnie słowa "HOŁOTA"
Godność ludzką dziecka Bożego - które niezależnie od otrzymanych w różnej ilości "talentów" nie ma prawa wywyższać się ponad innych, lecz współdziałać przy ich wykorzystaniu dla dobra ogółu - ma każdy człowiek, nawet taki, który wyrzekając się jej - jak ty na przykład- stawia się ponad innymi.
Po czwarte: odnośnie słowa "GŁOSY
Żyjemy w wolnym kraju, gdzie każdy głosuje w wyborach tak jak chce. Totalitarne wrzaski niczego tu nie zmienią.
Cd., żeby niczego nie pomocą, bo zapomniałam
Po piąte: odnośnie słowa " PIENIĄDZE"
Do budżetu wpływają nie datki pieniężne lecz podatki, bo istnieje obywatelski obowiązek ich odprowadzania realizowany niezależnie od rozkładających się sympatii politycznych po stronie rządzących
Po pierwsze, nie używaj słowa konstytucja bo ciągle twój rząd ją łamie.
Po drugie, wystarczy posłuchać twoich ulubieńców (zdradzieckie mordy itp.) by nie mieć oporów przed nazwaniem rzeczy po imieniu.
Po trzecie, nie dzieci nazywam hołotą, tylko dziadostwo utrzymujące się przy ich pomocy.
Po czwarte, widzisz tylko to co chcesz widzieć. U mnie źdźbło, u siebie belki już nie.
Totalitarne :))) bez komentarza. Straszenie ludzi, że samorządy, które nie będą pisowskie, dostaną mniej pieniędzy albo wcale, to jest totalitarne. Totalitarne to jest państwo w którym "sejm" wybiera sędziów. Dużo by pokazywać. Tylko po co? I tak jesteś ślepa.
Nie dość że troll śmieć pasożyt to jeszcze chamskimi sztuczkami socjotechnicznymi kompomituje sie prostak.
Twój post mówi za ciebie.Każde jedno słowo cię obnaża. Jesteś nagi :))
Po tym forum widać dlaczego Polska była pod zaborami a obecnie jest sprzedawana w UE Bo Zazdrość i Zawiść jest gorsza od faszyzmu.A ty Giluce jesteś Szowinistą zazdrościć innym 500+
Jesteś Śmieszny a co może ty nie bierzesz Tak jak Trzaskowski
Nie biorę choć mógłbym :)
Felek, nieładnie ;)
Skończ już prostaku bo czytać się tych bzdur nie da! Twoje zdanie nikogo nie interesuje i nie będzie brane podczas wyborów. Głosuj sobie jak chcesz bo i tak głos takiego prymitywa jak Ty nic nie zmieni. Normalni ludzie zagłosują za normalnością a Tobie jak się nie podoba to paszło won.
Czyli totalitarne są Niemcy, Holandia i kilka innych demokratycznych krajów wolnej od 1945 roku Europy. Zgadzasz sie DiLuce?