Tzn, my wyjeżdżamy od zawsze na wakacje razem a jest mnóstwo ludzi, którzy maja chore dzieci i nie puszczą ich na 10dni samych na kolonie. Niech dają pieniądze a rodzice niech się rozliczają. Tak jest fair, a nie na siłę każesz szczepić komuś dzieci czy jeść najtańsze zupy.
Do 18.28
A to 500 zl na dziecko to nie rowna sie: darmowe podręczniki,zapłacone kolonie,zapłacone przedszkole,zapłacone posiłki w szkole itd itd?????? Do tej pory rodzice pokrywali to wszystko ze swojej kieszeni.A teraz dostali pomoc od państwa na część tych kosztów,czy to nie jest jednoznaczne z tym co piszesz??
5:54 na co? Skąd wiesz na co je wydaję? Akurat odkładam te pieniądzą bo markowe ciuchy, zajęcia dodatkowe i wakacje umiem dzieciom zapewnić.
09.54
To ty wiesz lepiej na co rodzice w calej Polsce wydają te pieniadze??
Piszesz cos,a nawet nie umiesz tego uzasadnić.
JESTES MALUTKIM,PODŁYM I ZAWISTNYM CZLOWIECZKIEM.,który myśli,ze ma racje,ale nie wie dlaczego ma racje,bo nie umie podać logicznych argumentów.
Skąd Ty możesz wiedzieć na co idą te pieniądze. Śmieszny jesteś gościu 05:34.
Przecież z tych pieniędzy rodzice opłacają dzieciom książki, kolonie albo wczasy, przedszkola itd. Każde dziecko potrzebuje co innego więc dobrze że tymi pieniędzmi zarządzają rodzice gościu 18:28.
Już gdzies czytałam o jakimś nowym pomyśle 500+ rządu , że teraz dadzą wszystkim aleee za 12 lat oddacie . Ale czemu akurat za 12 lat tego niewiwm, zapytajcie p. premier
nie dawali było..żle..dają też żle.Ludzie ogarnijcie się
To nie jest tak jak piszesz gościu osioł. Każdy pracuje tak, jak może. Podejrzewam że Twoi sąsiedzi woleliby dostać po całym etacie ale nie mają takiej możliwości. Poza tym, 500 + na drugie i kolejne dziecko należy się bez względu na dochody więc to co piszesz jest w ogóle bezsensowne i wynika z zazdrości, co źle o Tobie świadczy. Nie musisz zwalniać się z pracy, wystarczy, że postarasz się o drugie dziecko i będziesz brał to swoje 500 plus ;) Skoro jesteś taki wygodny i nie chce Ci się zajmować więcej niż jednym dzieckiem to nie płacz i nie zazdrość tym, którzy takich problemów nie mają. Na pewno rodzinom z dziećmi żyje się lepiej i to jest na plus. Wcześniej też pieniądze były wydawane i nic z tego nie wynikało.
poproszę Cię o źródło informacji dotyczącego "70% anty 500+". mowa o rzetelnym sondażu a nie wśród wydumanych Twoich znajomych. Jeśli takowego nie podasz tzn że po prostu KŁAMIESZ!!!
do gościa z 18.39 a jak nazwiesz taką sprawę jak u moich sąsiadów że pani sama się zwolniła i poszła do tej samej pracy na tzw lewo a jej mąż załatwił sobie z pełnego etatu 3/4 aby dochody na papierze się zgadzały ))))) Nie znasz mnie i nie uważam abym był wygodny . Tak mam jedno dziecko bo na drugie się nie decydujemy ponieważ chcę zapewnić dziecku normalne życie i edukację ))))) Dla mnie większość osób pobierających 500 z plusem to lenie i obiboki )))) Poczekamy i zobaczymy bo 500+ kiedyś się zakończy i osoby które nie pobierają tej jałmużny sobie poradzą a inni no cóż może wezmą się do pracy , a poza tym pamiętaj że ta kasa to jest od ludzi płacących legalne podatki )))) Do zazdrości i płaczu mi daleko a jak mi kasy będzie mało to wiem gdzie jechać aby ją zarobić , i niech nadal będzie 500+ tylko uczciwie dla wszystkich obywateli naszego kraju a nie dla wybranych . Pozdrawiam
Do 21.22
Dlaczego obrażasz ludzi?? Czy ktos kto ma np dwoje lub troje dzieci,pracuje,a na drugie i trzecie dziecko dostał 500+ jest obibokiem i leniem? Przeciez na drugie i kolejne dzieci nie ma kryterium dochodowego,wiec nawet milioner weźmie.
I zapewniam cie,ze ludzie przed ustawa 500+ żyli bez tych pieniędzy,i jesli je zabiorą,tez będą żyć.
A to,ze twoi sąsiedzi tak pokobinowali pewnie dlatego,żeby brać na pierwsze dziecko,to w sumie im sie nie dziwię.Pierwszy raz sie zdarzylo,ze można cos wydrzeć od państwa na dziecko,więc postanowili to wykorzystać.
Zazdrościsz tym,co maja więcej dzieci i biorą,a jednocześnie nie zamierzasz miec więcej dzieci,no to ja w takim razie nie rozumiem twojego rozżalenia. Nie wyzywaj sie na korzystających z ustawy,bo o to jak ona jest skonstruowana można miec pretensje do tych co ją tworzyli .( bo nie dali wszystkim)
do goscia osiol 21:22 zeby bylo jasne nie mam dzieci i nie pobieram zadnych profitow jaki jest sens zwalniania sie z pracy lub zmiana na 3\4 etatu do ich emerytury nierozumiem jak to sie ma do siebie
dzieci wydorosleja 500 lub wielokrotnosc tego zabiora a gdzie rodzice potem znajda te lata wiec gdzie tu sens i logika osle
i jeszcze jedno ciesze sie i wole zeby moj podatek szedl na taki program a nie na utrzymanie kryminalistow w wiezieniu i politykow z parti .. ktorzy do tej pory okradali to panstwo