Do 09.18
Nawet premier Szydło powiedziała w swoim przemówieniu,ze nie widzi nic złego w tym,ze matka,ktora ma dwoje lub więcej dzieci zwolni sie z pracy,bo będzie brala pieniadze z programu.Bedzie to z korzyścią dla dzieci i rodziny.
A wy nie przejmujcie sie czyimiś emeryturami,martwcie sie o swoje.No powinniście cieszyć się,ze te matki zwalniają sie,bo tym samym zwalniają sie miejsca pracy.Moze wreszcie wezmą sie do roboty te dorosle nieroby wystające po klatkach i będące na garnuszku litościwych rodziców.
09:54 sluchaj ja sie ciesze ze rodziny dostaja 500 nie przeczytalas watku od poczatku to nie warcz,najpierw przeczytaj wypociny pana osla ok a dopiero wypowiadaj sie
10.44
No a czy ty nie warczysz na swoją bratową,ze woli siedziec w domu,choc ma 1 tys mniej,ze będzie miała dziurę w cv?? Ja do tego właśnie sie odniosłam.A do wypowiedzi pana osioł tez się ustosunkowałam.
oczywiscie ze nie widzi nic zlego w zwalnianiu sie z pracy chodzi o to czy ty widzisz swoja przyszlosc jak dzieci dorosna i zabiora ci 500 i zostaniesz bez srodkow na starosc
Do 10.50
Jezeli juz zwalniają sie z pracy matki,to na pewno tylko te co dzieci maja malutkie.Zarobic 1500 zl z tego oddać za przedszkole od 300 do 500 zl,doliczając drugie tyle na leki,bo dzieci jak chodzą do przedszkola to częściej chorują,to wcale sie im nie dziwię,ze się zwalniają.Mając dwoje dzieci,weźmie 1000zl na czysto i dzieci i dom sa dopilnowane i zadbane.Wątpię,aby zwalnialy sie z pracy matki,których dzieci sa w wieku szkolnym,czy gimnazjalnym.
No i ma rację że za 1000 czy 1200 zł nie pójdzie do pracy. Powinny wzrosnąć pensję i tak się już powoli dzieje. Wtedy nikt z pracy dla 500 + nie będzie rezygnował. Lepiej zostać z dziećmi niż ma je ulica wychowywać a do garnka i tak nie ma co włożyć, takie są niektóre pensje. To, co robią ludzie to ich sprawa, nie rozumiem dlaczego im zazdrościsz czy wtrącasz się w ich sprawy skoro Ciebie to nie dotyczy. Program 500 + uważam za bardzo dobry.
to współczuję Brata i Bratowej ( bo zapewne decyzje podejmują jako rodzina) Myślę że to nie jest problem 500+, tylko sposobu myślenia, wychowania, minimalizmu, prowincjonalizmu i wiele by jeszcze wymieniać..
dokładnie. No i jeszcze skoro przeciwnicy są takimi światłymi europejczykami, to niech powiedzą jak wyglądają kwestie dodatków ( odpowiedników 500+) dla dzieci w Europie. Skoro my też jesteśmy europejczykami, to jesteśmy w czymś gorsi od innych? byli już tacy co sugerowali że mamy się podporządkować decyzji Niemiec.
skonczy aie i bedzie wtedy placz i oby jak naszybciej
polski nie stac na takie duperele
Polskę stać na ośmiorniczki i kamienice oddawane za darmo w Warszawie oszustom.
Otóż to! Widzicie ze zachód daje na dzieci. Państwa zachodnie najpierw się bogacily a teraz rozdają. Nasz kraj nie jest bogaty A obywatele widzą najpierw swoje prawa, uważają ze nie mają obowiązków. Więc jak ma być dobrze?
a pamietacie jak ruszyl program 500+ to P.O nagle zaproponowala wiecej czyli sa pieniadze ale dla partyjnych dygnitarzy ibiznesmenow ciagle oszukujacych na podatku
Ja chcę referendum w sprawie obniżenia pensji politykom i byczkom w więzieniu obniżyć stopę życiową trzeba. Do dzieci się ktoś cały czas przyczepia a to przecież nasza przyszłość.
Jedynki i dzieci w domach dziecka nie są naszą przyszłością?
Są ale ten program ma na celu zwiększenie dzietności. Chodzi o to żeby ludzie nie bali się że w razie czego nie będą mieli za co dzieciom jeść kupić.
Pieniadze na programy typu 500+ powinny pochodzic z funduszy ktore panstwo ma wypracowane a nie kredytow ktore trzeba bedzie splacic. Poza tym zaostrzyc radykalnie kontrole wprowadzajc obowiazek wyrywkowego pozkazywania np faktur za zakupy na dziecko.
na tym zyskaja rodzice - nowe ubrania, kosmetyki itd, a dzieci jak zyja to zyja