popieram poprzednikow odbije sie to na wszystkich wielka czkawka jak dlug tak w szybkim tempie bedzie wzrastal
Wychować tak z 3 dzieci a nie jedynakA bo tak wygodniej i wtedy głos zabierac lenie
a jaki dług? powiedz o kwotach i porównaj do długu za koalicji PO PSL Mów o konkretach albo wcale, skoro nie wiesz o czym mówisz
Jeden argumento z waszej strony
Patologicznymi ludźmi się otaczasz skoro na siebie wydają pieniadze dla dzieci przeznaczone. ...
Ale to nieliczne przypadki tak robia
Albo sam wydaje na swoje potrzeby i wszystkich mierzy swoją miarą
Do 12.54
Co ty bredzisz człowieku? Sadzisz po sobie? To znaczy,ze jakby tobie dali,to najpierw zadbalbys o siebie,nie o dziecko. Tylko wyobraź sobie,ze normalni rodzice na pierwszym miejscu stawiają na dobro dziecka,a później na swoje. Pewnie nie masz dzieci i nie masz o tym pojęcia,a jesli tak,to nie wypowiadaj sie.
OSIOŁ odpowiada gdzie jest sens i logika w zmianie etatu i zwalnianiu się z niego , zapytajcie osoby które to robią bo jak dla mnie to żyją tu i teraz a za ileś lat to emerytury tak czy inaczej nie będzie ale może będzie inny program pomocowy i też się załapią . A poza tym jeżeli kogoś obraziłem to może mi wytoczyć proces o zniesławienie lub pomówienie bo ma takie prawo . Poza tym już napisałem że popieram program 500+ tylko na innych zasadach i równo dla wszystkich na pierwsze czy dziesiąte dziecko tak jak jest w cywilizowanym świecie .Pozdrawiam
nie powinni dawać pieniedzy, tylko rzeczy, nie przemysleli tego i mysla jak to rozwiazac
Co Ty za bzdury wypisujesz gościu 18:22. Przecież w tym programie chodzi właśnie o to żeby finansowo wspierać rodziny z dziećmi. Za rzeczy taka rodzina nie pojedzie na wakacje jeśli nie będzie jej stać. Każdy żyje inaczej i co innego mu brakuje. Ludzie najlepiej wiedzą na co wydać te pieniądze.
kolego to co mówisz to dopiero jest zacofanie i średniowiecze!!. Czy w Europie też tak robią jak Ty proponujesz?? Czy może to jest kontynuacja pomysłu Wałęsy wyprowadzenia nas z Europy?
W tym programie chodzi właśnie o to aby zachęcić do posiadania większej ilości dzieci. Dlatego dopiero od dwójki dostaje się pieniążki, chyba, że dochody są niskie. Według mnie tak jest dobrze gościu osioł.
dzieki panie osiol za odpowiedz nikogo nie obraziles ale kiedy odchowa sie pociechy i zabiora 500+ nie bedziesz juz mogl skorzystac z inego programu bo go nie bedzie i ja tez popieram taka pomoc
Zyskają i rodzice i dzieci. Jak nie było 500 + kupowałam wszystko dla dzieci w pierwszej kolejności ale na inne rzeczy już nie bardzo starczało. Teraz starcza na wszystko i o to w tym programie chodzi aby rodziny nie żyły w ubóstwie a posiadanie dzieci nie kojarzyło się z gorszą stopą życiową gościu 12:54.
a ja pracuję, płacę podatki, a moja 3 dzieci będzie płaciła na emerytury dla tych co to wolą wygodę, bo podobno ich nie stać na dziecko. Bzdurą jest jak ktoś powie że zapracował na swoją emeryturę bo wiemy doskonale że państwo nie odkładało żadnych pieniędzy a były one "przejadane" . PO PSL robiły dokładnie to samo i jeszcze zabrali OFE. Więc może zorganizujmy to tak, żeby moje dzieci nie płaciły na emerytury dla wszystkich, a tym bardziej dla tych co wybrali wygodnictwo.
Skoro uważasz za bzdure, ze ktoś sobie nie zapracował (a przecież tak było bo składki z pensji były pobierane) to dlaczego uważasz, że Twoje dzieci będą płacić na emeryturę (skoro wg. Twojego rozumowania nie będą bo Państwo ich na ten cel nie odłoży) ... Nie ma się zawodu, perspektyw na życie to trzeba uciekać w dzieci, żeby dostać pieniążki. Wygodnictwo :) to jest siedzieć z dziećmi w domu
i nie mieć pracy zawodowej.
Do 21.24
No i po co piszesz takie bzdety? Po pierwsze nie przeczytales ze zrozumieniem,bo gość z 12.02 napisal,ze te dzieci co biorą 500+ będą pracować na nasze emerytury,bo wiemy ze nasze składki idą na bieżąco na inne cele,i miedzy innymi na emerytury tych bezdzietnych tez.Po drugie czemu uogólniasz,przeciez ludzie wykształceni mający kilkoro dzieci tez korzystają z tego programu.A program na szczęście jest przeznaczony dla wszystkich mających dwoje i więcej dzieci bez względu na wyksztalcenie i status materialny.
A ile masz dzieci mądralo ze twierdzisz ze ich wychowanie to wygodnictwo? ???
Coś mi się zdaje że wcale bo właśnie ty za wygodny jesteś zeby z dzieckiem się uganiac ale po profity od państwa to pierwszy byś szedł.