W marcu będzie rekordowa, bo 7% waloryzacja emerytur i rent, średnio ok. 87 zł. A ile było za Tuska?
bo była mała inflacja to i mała waloryzacja ,a tak na marginesie waloryzacja to nie wzrost dochodu zawsze jest się na niej do tyłu
20 02 dzbanie pusty masz mega inflację za pisu i łaski pisiory nie robią
Witam domorosłych ekonomistów. Proszę o wpisy. Najbardziej merytoryczne będą wyróżnione, te które będą wyjaśnić zależności między inflacją, deflacją, poziomem wzrostu i kto to zrobił miłe widziane. Najbardziej zjadliwe przeciw popis mile widziane, inne trzy-cztero literowe podmioty też mogą być.
No za Tuska to były waloryzacje - całe 3,60 zł -masa grosza !!!!
A ja 8 z groszami a żona 4 zł. To był pieniądz, nie to co dzisiaj!
Balcerowiczowo-tuskowe okradanie społeczeństwa nigdy nie powróci!
Tak jak pis zasłużył i okrad Polaków nie udało się nikomu
Gościu 11:04 z tych 153 miliardów w OFE, na które Tusk okradł naród:)
Ale ceny stały przez lata w miejscu a teraz codziennie drożej. Każdy kto umie liczyć to wie który wariant lepszy - no chyba że jesteś emerytem - oni mają swoją logike
Jestem emerytem i na moją logikę to 8 zł nawet przy takim wzroście cen jak obecnie, nigdy nie zrówna się z waloryzacją ok. 150 zł.
10.26
,, Ale ceny stały przez lata w miejscu". Tak, nawet jak w grudniu 1970 r., podnieśli ceny kiełbasy zwyczajnej z 28 zł. na 42 zł. To strajkowało Wybrzeże i.......
Za rok 2009
M.P. z 2010 r. Nr 37, poz. 520
107.22%
Kto tak zaszalał? Taka szczodrosć!
Bo za Tuska złodzieje rośli w siłę i żyli dostatnio. Dla reszty już nie starczało.
A to nie w tedy gdzy inflacja wynosiła 0.3?
9.55 hahaha
Było też:
Za rok 2002 101,90%
M.P. z 2006 r. Nr 42, poz. 453
To było szaleństwo.
10.39
Czyli podwyżka zależy od inflacji. Pojętny jesteś, zazdroszczę wiedzy, chyba skończyłeś SP nr 7 z wyróżnieniem.
hahaha, hu-ha.