Np 50 zł 23 zł 40 zł przy inflacji 1—3 %
Dzisiaj inflacja wynosi 30 %, nie 7 czy 10.
Brawo!
Ludzie mają słabą pamięć, nie pamiętają jaka była bieda za PO. Wściekają się że chleb podrożał przez 6 lat o złotówkę a olej o 2 zł, a nie widzą że przeciętny emeryt ma drugie tyle dochodu co w 2015, a przeciętna rodzina z 2 dzieci 3 razy większy dochód niż wtedy. To zasługa rządu i jego mądrej polityki.
Więc nawet jakby ceny wzrosły o 90% (co jest niemożliwe) to i tak przeciętny emeryt byłby co najmniej 10% do przodu (+100-90=+10), a polskie rodziny nawet +110% (+200-90=+110)
Jaka bieda? Za PO zarabiałem 3tys. netto. Teraz zarabiam 4tys. netto. Jeśli połączymy to z cenami to wyjdzie, że za PO lepiej zarabiałem.
Powybijajmy okna i cieszmy się, że szklarze dużo zarabiają. Waloryzacja zależy od inflacji.
Rekordowa? Nie rozśmieszaj nas, bo w przeszłości była nawet 9%. Jak zwykle rząd cie okłamuje.
Odspiewajcie hymn pochwalny dla rzadu za dobrobyt i złóżcie ofiary dziękczynne za te hojne dary
Chwała tobie Panie Tusk żeś wrócił
Ale jego emerytura jest w € , nie podlega.
Widzisz... urodziłeś się głupi i umrzesz głupi.... jaka jest inflacja?
Chwalcie Tuska - wrócicie do niemca rwać szparagi - nawet bilet da za darmo a macierzyństwo to wg niego udręka
To będzie trzeba, skoro Ukrainiec przejmie twoją robotę.
Polak przed szkodą i po szkodzie głupi.
Waloryzacja 7%. To jaka jest inflacja?
W teorii prawie 10%. W praktyce pewnie coś koło 20-25%
A co ci zależy, 80%,120%288%,dolozyc da się
Nie jestem z rządu, żeby 20% przerabiać na 60% i wmawiać ludziom, że to jest prawda.
17:08 wrócił tylko na stołek przewodniczącego PO
Nie jest ani posłem ani premierem -tak dla informacji, bo oglądając TVP można odnieść wrażenie ze to on rządzi i jest za wszystko odpowiedzialny
Pamiętaj decyzje zapadają na Nowogrodzkiej gdzie pewnie Tusk wstępu nie ma