Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Rezonans

Ilość postów: 18 | Odsłon: 1934 | Najnowszy post
  • Rezonans

Dostałem skierowanie na rezonans ze wskazaniem pracowni rentgenowskiej w Ostrowcu na Jana Pawła. Z takim skierowaniem nie mogę wykonać badania na fundusz w innym mieście. Dlaczego nie mam prawa wyboru, gdzie chcę sobie zrobić badanie???

Gość_Pacjent
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Rezonans

Bo to jest jedyna pracownia w ostrowcu ktora swiadczy takie uslugi. Jest jeszcze szpital ale w szpitalu glowie po wypadkach przyjmuja tam ludzi. Jest bardzo dlugi okres czekania na takie badania na fundusz. Mysli pan/ pani ze w innym miescie ludzi z takich badan nie korzystaja ?Rowniez trzeba czekac a pozatym do takiego badania podawany jest kontrast gdzie nie wiadomo jak zareaguje Pana/ Pani organizm chyba dobrze byc na miejscu gdzie rodzina w takim przypadku bd pod reka.

Gość_sniq
      Zgłoś
      Odpowiedz

Nie do każdego badania dawany jest kontrast. Nie daje się go również jak nie ma wskazań do jego podania. Kontrastu nie daje się np na kręgosłup.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: Rezonans

Pacjent, ja będąc u specjalisty w Kielcach dostałam skierowanie na rezonans bez wskazania.Poszłam wiec w Kielcach do przychodni wykonującej te badania, to bylo w czerwcu,a termin wyznaczyli mi na październik,zrezygnowałam.W Ostrowcu poszłam na Jana Pawła i termin miałam na sierpień.To teraz wyciągnij wniosek,dlaczego badanie wykonałam na Jana Pawła?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jak rezonans głowy to naszybciej coś wypić walnąć się w głowę i zadzwonić na pogotowie wtedy jest natychmiast ,ja miałem na cito to czekałem tylko 4 tygodnie na Jana Pawła .

Gość_ktoś.
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Ja polecam prywatnie w Kielcach na zagnanskiej. Cenowo prawie drugie tyle płaci się w Ostrowcu. Mają swoją stronę i cennik. A tu niech spadają. Miałem pilny rezonans wyznaczony to za pół roku kazali mi przyjść....

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

W Ostrowcu wyznaczyli mi na 22 września, w Starachowicach na 8 sierpnia, no ale musze w Ostrowcu, bo tak wypisał lekarz. to teraz wyciągnij wniosek, dlaczego chcę w innym mieście ?

Gość_Pacjent
        Zgłoś
        Odpowiedz

Pacjent, w takim razie nie pozostaje ci nic innego jak pogadać z lekarzem,który ci wypisał to skierowanie i naświetlić mu sytuację,albo jak ci radzą zrobić prywatnie.Niestety,na NFZ są długie terminy oczekiwania.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

11.19. Przed chwilą sprawdzałam cennik na MR(rezonans mag.)odcinka lędźwiowo-krzyżowego w Kielcach-520 zł. Ja robiłam to badanie na Jana Pawła i płaciłam ok.300 zł.(2 przed dwoma laty). Najlepiej podzwoń i dowiedz się dokładnie o aktualne ceny. O jednym mogę Cię zapewnić, że w Kielcach nigdy nie będzie taniej niż w Ostrowcu. Co prawda podają tam ceny promocyjne, ale czy aktualnie obowiązują? Zanim pojedziesz, to się upewnij. Do badania w Kielcach dolicz koszty dwukrotnego dojazdu.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Możesz wykonać gdzie chcesz.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Zamiast pisać na forum nie prościej dowiedzieć sie w NFZ?? moim zdaniem możesz wszędzie zrobić. Nie wiem czy jest coś takiego jak wskazanie miejsca badania.

Gość_*
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ludzie, przecież napisałem, że dostałem skierowanie od neurologa na druku firmowym z Jana Pawła, dzwoniłem do NFZ, czy mogę wykonać badanie w innym mieście, no i nie mogę !!!!Sorry, mogę , ale odpłatnie, na fundusz tylko w Ostrowcu. I tyle, już nie odpowiadajcie, bo płakać się chce.

Gość_Pacjent
        Zgłoś
        Odpowiedz

Czy dobrze opisuja badania rezonansu na Jana Pawla w Ostrowcu?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Dobrze.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Bo tak się to robi trzeba umieć gadać z lekarzem jak to robi właściciel rezonansu i tylko u niego można wykonać.wyciagnijcie wnioski sami o co tu chodzi

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -