Pytanie do rodziców. Czy orientuje sie ktos gdzie prywatnie moge wykonac dziecku rezonans magnetyczny z sedacją? W Warszawie, ze wzgledu na koronawirusa zostaly wstrzymane do odwołania, w Skarżysku rusza dopiero w pazdzierniku (pod warunkiem, ze nie bedzie kolejnej fali).
W Kielcach robią, jesteśmy na liście od ponad roku. Normalnie kpina, żul ma rezonans od ręki bo sobie zapijaczony pysk rozbił i robi awanturze na sorze, a my z 5 latkiem już ponad rok czekamy.
Nie wiem za co ja składki na ubezpieczenie zdrowotne płacę.
W Kielcach robią 1 planowy rezonans z narkozą na tydzień, albo 2 nie jestem pewny.
Zadzwoń do szpitala zespolonego w Kielcach na oddział pediatrii, tam się wpiszesz na listę oczekujących i noś telefon przy sobie 24/7. Do mnie dzwonili kiedyś w niedzielę po 18 ale nie zdążyłem odebrać, oddzwoniłem i mi pani powiedziała, że już nieaktualne bo mieli wolne miejsce na rezonans.
Pani pyta o rezonans w narkozie, do tego jest potrzebny anestezjolog.
Prywatnie chyba nigdzie nie zrobisz, tylko w szpitalu, żaden anestezjolog nie uśpi dzieciaka w warunkach ambulatoryjnych. Takiej informacji mi udzielono.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Wiem, ze na fundusz czeka sie bardzo dlugo, minimum rok bo juz to przerabialismy. Prywatnie robia w szpitalu na Nieklanskiej z narkoza, ale aktualnie ze wzgledu na pandemie jest zawieszone do odwolania. Robia tez prywatnie w narkozie dzieciom w Skarzysku i Krosnie, ale rowniez wszystko wstrzymane z powodu koronawirusa. Maja ruszyc w pazdzierniku ale jezeli bedzie kolejna fala zachorowan to znowu zostanie zawieszone.
Ktos z Was wspominal o Lublinie, ale nie znalazlam w googlach informacji, ze mozna gdzies tam wykonac prywatnie i w uspieniu. Moge wiec prosic o wiecej szczegolow? Z gory bardzo dziekuje.