Już niedługo trole opozycyjne zamkną ryje!
Jestem zszokowany, ze można posuwać się do tak ohydnego hejtu wobec rolników, tylko dlatego, że zagłosowali na Dude. To jest zamach na demokrację. To jest próba ograniczania swobód obywatelskich przez opozycyjną patologie. Dziwić się, że obcy nas mordowali.
21:22-a ilu rolniku było niby tych królów w Biblii?
Co do reszty Twojego posta, to akurat mógłbym odpowiedzieć, bo mam trochę ziemi, którą jednak obecnie dzierżawię. Bez problemu bym też uruchomił Twój ciągnik - gorzej byłoby z jego obsługą, bo jechałem ostatnio kilkumiesięcznym CASEm, ale orki plugiem obrotowym bym się nie podjął. Swego czasu za to świetnie sobie radziłem "trzydziestką" i "perkinsem". Jakoś słabo mi zaimponowałeś.
Wiec sam przyznasz ze nazywanie nas rolników wiesniakami, ludzmi mało inteligentnymi ma sie nijak, bo trzeba w sobie łączyć spryt, intelekt i umiejetnosc aby orać plugiem obrotowym 12 skibowym.
22:34-ja nie obrażam. Poza tym mam liczną rodzinę na wsi i sam mam parę hektarów (obecnie w dzierżawie). Co do orki pługiem obrotowym, to wybacz, ale bez problemu bym to opanował. Po prostu się bałem, bo ciągnik kosztował 313 tysięcy, a gwarancja tylko na rok (bo ciągnik brany na firmę). Pług też zresztą kosztował kilkadziesiąt tysięcy.
Za gówniarza orałem "trzydziestką" czy kosiłem kombajnem zboże. To nic trudnego jeżeli wiesz, czym podnieść heder i jak wysypać zboże. Wystarczyło mi raptem 10 minut "szkolenia".
I jeszcze jedną kwestia - wydaje mi się, że raczej pisałeś o pługu szescioskibowym, bo "dwunastki" to raczej żaden ciągnik nie pociągnie (tym bardziej przy orce głębokiej). I tak z ciekawości dopytam - zacząłeś już żniwa, bo mój kuzyn kilka dni temu skosił już jęczmień ozimy?
Wykształciuch projektuje te traktory, obmyśla te opryski.
A rolnik produkuje zywnosc ktorą wykształciuch je!
Jedni od drugich są zależni.
Spróbuj nie używać słów obraźliwych.
Rolnik potrzebuje osób wykształconych i vice versa. Sam rolnik też może być po studiach. Też go wtedy obrazisz słowem pogardliwym "wykształciuch"?
Problem polega na tym ze rolnik sobie da radę bez wykształciucha,a tenże bez rolnika watpię.