Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Odp.: Rolnicy ponad 80% na Dudę. Kupujmy zagraniczne produkth rolne !!!

Już niedługo trole opozycyjne zamkną ryje!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jestem zszokowany, ze można posuwać się do tak ohydnego hejtu wobec rolników, tylko dlatego, że zagłosowali na Dude. To jest zamach na demokrację. To jest próba ograniczania swobód obywatelskich przez opozycyjną patologie. Dziwić się, że obcy nas mordowali.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

Odp.: Rolnicy ponad 80% na Dudę. Kupujmy zagraniczne produkth rolne !!!

21:22-a ilu rolniku było niby tych królów w Biblii?

Co do reszty Twojego posta, to akurat mógłbym odpowiedzieć, bo mam trochę ziemi, którą jednak obecnie dzierżawię. Bez problemu bym też uruchomił Twój ciągnik - gorzej byłoby z jego obsługą, bo jechałem ostatnio kilkumiesięcznym CASEm, ale orki plugiem obrotowym bym się nie podjął. Swego czasu za to świetnie sobie radziłem "trzydziestką" i "perkinsem". Jakoś słabo mi zaimponowałeś.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Wiec sam przyznasz ze nazywanie nas rolników wiesniakami, ludzmi mało inteligentnymi ma sie nijak, bo trzeba w sobie łączyć spryt, intelekt i umiejetnosc aby orać plugiem obrotowym 12 skibowym.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

22:34-ja nie obrażam. Poza tym mam liczną rodzinę na wsi i sam mam parę hektarów (obecnie w dzierżawie). Co do orki pługiem obrotowym, to wybacz, ale bez problemu bym to opanował. Po prostu się bałem, bo ciągnik kosztował 313 tysięcy, a gwarancja tylko na rok (bo ciągnik brany na firmę). Pług też zresztą kosztował kilkadziesiąt tysięcy.

Za gówniarza orałem "trzydziestką" czy kosiłem kombajnem zboże. To nic trudnego jeżeli wiesz, czym podnieść heder i jak wysypać zboże. Wystarczyło mi raptem 10 minut "szkolenia".

I jeszcze jedną kwestia - wydaje mi się, że raczej pisałeś o pługu szescioskibowym, bo "dwunastki" to raczej żaden ciągnik nie pociągnie (tym bardziej przy orce głębokiej). I tak z ciekawości dopytam - zacząłeś już żniwa, bo mój kuzyn kilka dni temu skosił już jęczmień ozimy?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 57

Wykształciuch projektuje te traktory, obmyśla te opryski.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

A rolnik produkuje zywnosc ktorą wykształciuch je!

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jedni od drugich są zależni.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

Spróbuj nie używać słów obraźliwych.

Rolnik potrzebuje osób wykształconych i vice versa. Sam rolnik też może być po studiach. Też go wtedy obrazisz słowem pogardliwym "wykształciuch"?

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Problem polega na tym ze rolnik sobie da radę bez wykształciucha,a tenże bez rolnika watpię.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -