Rondo wygląda pięknie, odnowiono po 20 latach albo więcej pomnik hutnika. Wiosna zrobiono nowe nasadzenia z bratków, ktoś marudził, że powinny być iglaki, bo bratki po przekwitnięciu sa nieatrakcyjne. Dziś jadą zauważyłam, ze bratków już nie ma, panie z ZUM-u sadza nowe kwiaty w kolorach hutniczych-srebrne, pomarańczowe. Czy nas stać na to, aby co 1,5 miesiąca wydawać pieniądze na kilkaset /kilka tys. sadzonek roślin? Czyżby ktoś z oficjeli miał sklep z roślinami?
Jeśli mogę coś podpowiedzieć, aby kwiaty przetrwały, trzeba je podlewać, bo rosną w słońcu. W gminie Bodzechów, codziennie jeździ wóz strażacki i podlewa kwiaty w całej gminie, na publicznych skwerkach. Może to wyniosłoby taniej niż wymiana nasadzeń co 1,5 miesiąca?
Można też ziemię pomalować na zielono i będzie tani trawnik.A czy jest coś co ci się podoba?
Park miejski mi się podoba, i odnowiony rynek. Reszta niewykoszona. Na ogrodach trawa zarasta na chodnikach, to miasto nie ma gospodarza.
Wojt gorczy ma swoje interesy. Trzeba znow za darmo kwiaty dostarczyc do Zajazdu!
To Marzenko juz jest pomowienie I mozesz sie z tego mocno tlumaczyc!
Szczególnie to głowna na aleii, jest bardzo piękną wizytówką miasta.
A zauważyliście jak pod bankiem zywnosci zrobili skwerek zieleni, ile tam roślin na 1 metrze kwadratowym. Na wiosne wykopali trawę, ktora tam rosła i była ok i zasiano nową. Teraz panie na kolanach plewia chwasty.
Bardzo dobrze, że wreszcie po latach przypomniano sobie o tych naszych rondelkach i zamiast chwastów mamy ładną dekorację. Ale jak widać naszym narzekaczom jak zawsze wszystko nie pasuje.
ale można było po 2x nmiejszych kosztach.Przecież jest tyle innych potrzeb w tym naszym grajdole
Ronda wyglądają bardzo ładnie. Tak trzymać.
Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. Najtaniej to posadzić sztuczne kwiaty, nawet w zimie cieszyłyby oko.