No to teraz wybór prosty. Albo na Kościół, albo na Owsiaka.
2023-12-28, 10:27 Nie ograniczaj się do skrajności. Jest wiele instytucji użytku publicznego które warto wspomóc.
Ty idioto mam nadzieję, że ta lewako komuna z Tuskiem na czele nie waży się przekroczyć progu kościoła katolickiego.
Postkomunistyczne świnie bez honoru będa szły zamawiać ślub albo chrzest czy pogrzeb w kościele. Wtedy ksiądz powinien zażądać dowodu przekazania funduszy.
Kanał oficjalny Donalda Tuska - konferencja prasowa, 27.12.2023 https://www.youtube.com/watch?v=M0C-IBmEJEs
Część ze 100 konkretów:
16. Zlikwidujemy Fundusz Kościelny.
54. Wprowadzimy zakaz finansowania z pieniędzy publicznych działalności gospodarczej diecezji, parafii, zakonów i innych elementów gospodarczych Kościołów i związków wyznaniowych, z wyłączeniem działalności służącej celom humanitarnym, charytatywno-opiekuńczym, naukowym i oświatowo-wychowawczym. Tacy biznesmeni jak Tadeusz Rydzyk powinni sobie radzić bez pieniędzy pochodzących z podatków obywateli.
98. Wprowadzimy ustawę o statusie artysty gwarantującą artystom i artystkom minimum zabezpieczenia socjalnego, dostęp do ubezpieczeń społecznych i zdrowotnych uwzględniający specyfikę pracy. Pandemia obnażyła wady obecnego systemu, w którym praca twórcza nie ma odpowiedniego zabezpieczenia. Wsparcie dla systemu zapewnią środki, trafiające wcześniej m.in. na Fundusz Kościelny.
Tuska słuchać się nie da, szkoda czasu i nerwów 15:30. Jednego jestem pewien, z Kościołem nie zadrze bo wie że by przegrał.
Brak kas fiskalnych u lekarzy i adwokatów, ale nie tylko przez dziesiątki lat spowodował ubytki w państwowej kasie na miliardy złotych. Dopiero rząd PIS w miarę uporządkował to el'dorado. Stąd taki atak na partię, która walczyła z patologiami i złodziejami.
Do kościoła nie musisz chodzić, ale do lekarza i prawnika już tak.
Wygląda na to, ze wszyscy plujący na kościół nie będą przekazywać odpisów, teraz ślub zrobią sobie sobie np. w biurze poselskim PO albo Lewicy, a jak kopną w kalendarz będą mieli krótszy pogrzeb, z pominięciem kościoła.
PSL-owiec Kosiniak-Kamysz "twarzą" tej bandyterki Tuska w kościele.
Kościół musi być oddzielony od polityki
Wernera patrz na Izrael
Tam nie ma rozdziału
Nie musi i nie będzie 17:20. Wszystko jest polityką, ona przenika nasze życie.
Dla nowej "ministry" edukacji Kościół jest solą w oku, bo ona nawet nie ma męża, tylko partnera. To jest urzędniczka UE, która ma za zadanie zlaicyzować polską szkołę, wpuścić do niej deprawatorów i sprawić, by dzieci chodziły do szkoły nie wiem po co, bo na pewno nie po rzetelną wiedzę ( min. usunięcie z programu nauczania HiT). Zwolenniczka aborcji, in vitro. Na edukacji nie zna się kompletnie. Dlatego została namaszczona na takie stanowisko. PS. A PSL podobno od zawsze ma " Boga w sercu", a teraz stoi w jednym rzędzie z lewakami. Trzecia noga? Oszuści!
Owsiakowa dziatwa z puszkami z antykościelnego WOŚP - von z terenów kościoła.
PiSnation. Sarmacki syf.