Kościół musi być oddzielony od polityki
Kościół musi być oddzielony od polityki
To w Ostrowcu, osiedle Henryków jakoś trzeba wysiedlić i oddać ziemię NMP na Piaskach.
20:55 już dostali w całej Polsce niemało. Najlepsze było dawanie ziemi na poniemieckich Ziemiach Odzyskanych. Tam tez kościół dobra ziemskie utracił?
Wernera patrz na Izrael
Tam nie ma rozdziału
Kościół zawsze jednoczył naród. Dlatego UE i obecne lewackie bezprawie chcą zniszczyć Kościół w Polsce. Marna to wojna i przegrana już na wstępie, bo Kościoła nie może zniszczyć żaden człowiek, nawet Tusk, Nowacka i reszta....
Byli już różni w historii Polski, którzy walczyli z Kościołem. Kościół trwa, a gdzie oni są? Nawet nie na marginesie dziejów Polski. Obyście kiedyś nie płakali, obecnie chcący wyrzucić religię ze szkoły, Krzyż ze ścian i Boga z serc dzieci, bo wkrótce islamiści przyjdą do waszych domów z maczetą. 19 grudnia takie prawo uchwaliła UE, tylko nie wiem, czy reżimowe media wam o tym powiedziały.
11:12 tradycyjne uderzanie w wielkie dzwony. „Walka z kościołem”, co jeszcze? Kościół to także instytucja, nie funkcjonuje za mannę z nieba i dyskusja publiczna o jego finansowaniu to nic niestosownego, a zdaje się, że niektórzy chcieliby, żeby stał się to temat tabu.
Jebac ubeków czerwonych
Nie musi i nie będzie 17:20. Wszystko jest polityką, ona przenika nasze życie.
Dla nowej "ministry" edukacji Kościół jest solą w oku, bo ona nawet nie ma męża, tylko partnera. To jest urzędniczka UE, która ma za zadanie zlaicyzować polską szkołę, wpuścić do niej deprawatorów i sprawić, by dzieci chodziły do szkoły nie wiem po co, bo na pewno nie po rzetelną wiedzę ( min. usunięcie z programu nauczania HiT). Zwolenniczka aborcji, in vitro. Na edukacji nie zna się kompletnie. Dlatego została namaszczona na takie stanowisko. PS. A PSL podobno od zawsze ma " Boga w sercu", a teraz stoi w jednym rzędzie z lewakami. Trzecia noga? Oszuści!
Ale 80% Polakow to katolicy...niewspomne o jakichs tam komunistach czy innej patologii....Pytanie co robi chanuka w sejmie,u nas powinien byc oltarz pierwszy jezeli już.Jak ma coś być .Czy to jest sejm żydowski czy jak to ma wyglądać?
Żadna chanuka i żydowskie majaki w Sejmie polskim.
Owsiakowa dziatwa z puszkami z antykościelnego WOŚP - von z terenów kościoła.
PiSnation. Sarmacki syf.
00:56 „Tradycja zapalania w Pałacu Prezydenckim świec chanukowych sięga 2006 roku. Zwyczaj ten wprowadził prezydent Lech Kaczyński.”
Skoro rozdział Kościoła od państwa, to ci, którzy są ateistami, wrogami Kościoła, bolszewikami, libertynami, feministkami itp. dlaczego mają wolne w katolickie święta. Do pracy, a nie celebrować swój konsumpcjonizm! Tradycja chrześcijańska nie zna pojęcia "święta zimowe", tylko Boże Narodzenie. Korzystać z tradycji chrześcijańskich, których się oficjalnie wypierają, adwent spędzać w zachodnich marketach na kupowaniu chińszczyzny, ubierać choinkę w listopadzie - ot nowa świecka tradycja. Mam nadzieję, że Tusk będzie pracował we wszystkie niedziele, a nie latał do Gdańska prywatnym samolotem.
To jest chory, a wręcz zidiociały świat. Szargają wiarę katolicką, a świętują na swój ateistyczny sposób Święta Bożego Narodzenia. Przykładem jest lokalne radio. Tu w przestrzeni antenowej funkcjonują zamienniki: gwiazdka, Mikołaj, Rudolf, idą święta. Nie padło słowo dzieciątko Jezus, Boże Narodzenie. Natomiast dla własnego pijaru transmitują pasterke. Jakie to obłudne i fałszywe.