Rozmowa z jednym z przewoźników (jezdzacym na dłuższych trasach poza Ostrowcem)
-Witam
Czy bus jeździ zgodnie z rozkładem na stronie (mamy takie czasy ....)?
-Jeździ!!!!!
-A trzeba się może zapisać bo ograniczenia są w ilości osób .... ? (przez koronawirusa)
-Tak . Podać imię ,nazwisko,pesel ,nr karty kredytowej i pin do niej i jeszcze wszystkie dane jakie pan zna i jakie jeszcze sobie przypomni ....!!!!!!
- Dziękuję. Do widzenia
Ja z tej opowieści morał Ci wyczytam:
Nigdy nie zaczynaj rozmowy od "Witam"
12:35. To ci dopiero uchybienie, aż wiersze trzeba pisać. Można bluźnić, kurwować, rzucać chujami na forum i na FB, ale broń Boże nie należy pisać "witam" na początku wypowiedzi, bo to karygodny obciach, brak wychowania i kultury. Weź się pierdolnij w łeb.
16:59, nie wytykam założycielowi wątku braku kultury i wychowania, tym bardziej, że sama kiedyś zaczynałam w ten sposób e-maile. Potem ktoś mi wytłumaczył, że w ten sposób wyrażam "nadrzędność" w stosunku do rozmówcy, więc przestałam. Czasami warto wiedzieć, a korzystać przecież nie trzeba.
Skoro, jak piszesz, można na forum bluźnić i przeklinać, to może wolno też napisać rymowankę? Obraziłam tym Ciebie? Jeżeli tak, to przepraszam, a jeżeli nie, to...zalecone remedium pozostawiam Ci do osobistego wykonania.