Co uważacie na temat? Czy różnica wieku pomiędzy mężczyzną a kobietą 4,5 czy 6 lat jest ważna. Oczywiście jeśli mężczyzna jest starszy to to nie przeszkadza. A jeśli kobieta jest starsza jakie zdanie macie na ten temat. Osobiście uważam że jeśli ludzie się dogadują to nie jest to ważne. Przecież te kilka lat to całkiem niewiele. Ale wiem że zdania są podzielone, znacie takie związki?
to jeszcze mała różnica a jak kobieta jest starsza około 10 lat lub więcej to już przesada ,stara baba potem a facet w kwiecie wieku,ona po menopauzie a on kogut
Znam związki z kilkunastoletnią różnicą wieku, w obie strony. Słabo to wygląda i większość , mamy ze znajomymi takie spostrzeżenia, ciągnie te małżenstwa, związki na siłę, ze względu na dzieci.Wg. mnie facet powinien być max 5 lat młodszy od kobiety
Ok. Większa różnica oczywiście przesada. Ale te 4 czy 5 lat to chyba nie jest jakaś ogromna różnica tak uważam.
Znam związki małżeńskie z różnicą dziesięciu lat które przeżyły zgodnie ponad połowę wieku. Szacun dla nich. Nie liczy się wiek tylko dojrzałość do związku, wzajemna miłość i szacunek.
Mój wujek jest starszy od swojej żony 12 lat. Dziś on ma 60 a ona 48 lat. Jeśli chodzi o wygląda to wujek faktyczne postarzal się ale ciocia to jak zapamiętałam nic się nie zmieniła. Jeśli chodzi o to jak żyją to lepszego małżeństwa nie widziałam. Wpatrzeni w siebie tak samo jak 25 lat temu. Dodam ze wujek uczył w szkole przyszła żona była jego uczennica.
Dla mnie różnica jest mało znacząca byle nie była jakaś skrajna np.30 lat
Miałam chłopaka 10 lat starszego dziś jest moim najlepszym kolegą
ON może być starszy o max 30 lat od niej, a ONA powinna być młodsza o max 30 lat od niego.W drugą stronę widzę to mizernie.
@edek z fabryki kredek ty chyba masz kredke zamiast mózgu.
Ja mam teraz 40 lat i mam z 70-cio letnim gostkiem niby co robic? pampersy mu zmieniać?
No na pewno to wielkie "szczęście" małżeńskie. Wolałabym samotność w przytułku
max 15 lat uważam różnica ważne że ludzie się kochają
https://www.youtube.com/watch?v=BDQszUTEcZU&index=6&list=RDMU8xNzY7bIE
Ale ja pytam co sądzicie gdy kobieta jest starsza od faceta o te parę lat. W drugą stronę to wiem że często się zdarza.
Mam znajomych,ona jest starsza od swojego męża o 5 lat.Widać różnicę wieku.Bardzo.Mimo wszystko kochają się,szanują,im wiek nie przeszkadza.
znam takie cztery gdzie roznica wieku była do 5 lat i wszystkie już po Może to przypadek a może i nie ????ale 100 się rozpadlo.Faceci ,zawsze prędzej czy później poszukają sobie młodszej ,tak to już chyba jest
Nie wiem gdzie Wy żyjecie. Moja siostra ma męża 5 lat młodszego i to nie jest żadna różnica.Chyba przesadzacie pisząc że 5 lat to różnica. I jeżeli już to mężczyźni starzeją się szybciej niestety ponieważ nie dbają o urodę tak jak kobiety.
Moja sąsiadka wyszła za mąż za kolegę swojej córki. Są już 10 lat po ślubie i żyją szczęśliwie a różnica jest 15 lat. Nie rzuca się w oczy. Ona będzie dobrze po 40-ce a wygląda na 30. Kobiety które mają młodszych mężów dbają o siebie bardziej.
Jeżeli chodzi o seks to niestety po 40-ce mężczyzna już nie jest sprawny a kobieta właśnie wtedy ma największy temperament i w tym okresie związki rozpadają się jeżeli partner jest starszy. I w związkach on sporo starszy jest najwięcej rozwodów,natomiast najmniej jest w tej grupie ona starsza , on młodszy.
% lat to żadna różnica , zresztą w związku wiek nie gra żadnej roli , no chyba że to jest 30 lat.
Kobieta po 40 stce ma największy temperament? Bzdura. W tym wieku to już im się nic nie chce.
Jest doskonały wzór matematyczny, który określa najlepszą różnicę wieku partnerów.
Wiek kobiety = wiek mężczyzny/2 + 7 lat.
Przykładowo: chłopak 20 lat, dziewczyna 17.
40-latek - 27 latka itd.
A ja mam 15 lat młodszego faceta i jest super
pozazdrościć;) jaka różnica?